ESBL-bacteriën aantonen in vlees • Hallo,

  Wij zijn Naomi Vos en Elise Vooijs en wij zitten momenteel in 6vwo op het Pieter Groen College te Katwijk. Voor ons profielwerkstuk willen wij graag onderzoek doen naar ESBL-bacteriën in/op vlees. Onlangs hebben wij een filmpje gezien met een goede onderzoeksmethode op de website van de consumentenbond (https://www.consumentenbond.nl/voeding/alles-over-esbl). Wij hebben echter nog een paar vragen n.a.v. dit filmpje en wij vroegen ons af of u ons hierbij zou kunnen helpen (wij hebben de consumentenbond al geprobeerd te bereiken, maar zij wilden ons niet helpen). Weet u misschien de samenstelling van de kweekvloeistof die in de eerste stap wordt gebruikt? Zou u ons ook kunnen vertellen welk enzym/welke enzymen er verantwoordelijk is/zijn voor de fermentatie van glucose? We zouden graag een vergelijkbaar onderzoek uitvoeren, maar op school hebben we niet alle middelen tot onze beschikking. Onze laatste vraag is daarom ook of u ons misschien zou kunnen helpen met de uitvoering van het onderzoek (beschikbaar stellen van spullen en/of begeleiden bij het onderzoek) en of u anders misschien weet waar wij dit onderzoek uit zouden kunnen voeren?

  Alvast bedankt voor uw tijd en moeite.

  Met vriendelijke groeten,

  Naomi Vos en Elise Vooijs


 • PWS TU Delft admin

  @Elise
  Beste Naomi en Elise,

  Zou ik jullie eerst mogen vragen hoe jullie ervoor staan met het PWS? Hebben jullie al uitgevogeld wat jullie allemaal gaan onderzoeken aan de hand van hoofd en deelvragen? Dat helpt mij een beeld schetsen van jullie PWS en dan kan ik jullie wat gerichter helpen. Ik kan jullie niet helpen met een onderzoek op de TU Delft maar wellicht wel helpen met een proef die op school uitvoerbaar is. Kijk bijvoorbeeld even in de links van dit topic of deze standaard proef die ik altijd aanraad voor het kweken van bacteriën.

  Dan over de proef. Wat de precieze samenstelling van de kweekvloeistof is kan ik natuurlijk niet vertellen. Er zitten natuurlijk suikers, vitamine en andere voedingsstoffen in om de bacteriën te kweken. Jullie biologie docent zal hier genoeg vanaf weten en zou jullie wellicht kunnen helpen.
  De glucose test die ze noemen is om te kijken of ze te maken hebben met darmbacteriën. Deze kunnen de glucose omzetten en dat proberen ze dus uit te zoeken.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.