debat  • Beste meneer/mevrouw,

    Wij zijn Jeroen en Owen van basisschool Gummarus in Steenbergen. Wij zitten in groep 8 en wij zijn allebei 12 jaar. De gemeente heeft de opdracht gegeven aan 10 basisscholen in de gemeente Steenbergen een plan te verzinnen voor €2500 en dat te gaan verdedigen in een debat. Het plan dat wint wordt uitgevoerd. Wij hadden het idee om met van alles in de school elektriciteit op te wekken. Bijvoorbeeld met het open doen van het laatje van een tafel. Als je aan de zijkant van een tafeltje een dynamo zou plaatsen en tegen het laatje aan zou zetten en je doet het laatje open of dicht dan draait het wieltje van het dynamo en zo wek je elektriciteit op. Als je dat bij meerdere tafeltjes doet dan zou je misschien genoeg elektriciteit opwekken voor lampen in de school. Of als je bijvoorbeeld in het bovengrondse deel van leidingen van wasbakken of misschien WC’s een waterrad zou plaatsen, en je trekt de WC door of er loopt water door de goot van de wasbak en het water loopt langs het waterrad wek je ook elektriciteit op. Het enige probleem is dat het plan voor woensdag 13 januari 12:00 doorgegeven moet zijn aan de gemeente. Graag zouden wij een reactie willen krijgen of het haalbaar is of niet voor dat tijdstip.

    Met vriendelijke groet Jeroen en Owen.  • Oei, jongens. Ik zie jullie bericht nu pas, terwijl ik lees dat de deadline al op de 13e februari stond. Is het gelukt om iets in te leveren?

    Grt,
    Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.