Robots in de zorg • Hallo,

  Wij houden ons sectorwerkstuk over Robots in de zorg. We hebben daarom het ziekenhuis gebeld of zij met robots werken, maar ze zeiden dat er nog zo weinig te vertellen is over dit onderwerp. Ze hebben ons toen doorgewezen naar TU Delft en zeiden dus dat jullie hiermee in ontwikkeling zijn.

  Nu is onze vraag of jullie daadwerkelijk in ontwikkeling zijn en of jullie ons iets meer informatie over de robots/machines kunnen geven. Of zouden jullie ons eventueel foto's kunnen sturen als jullie al een robot/machine zouden hebben.

  Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen

  Groetjes Ruth • Hoi Ruth,

  Uit je vraag begrijp ik dat je voornamelijk zoekt naar robots die bij bijvoorbeeld operaties worden gebruikt. Hier wordt inderdaad aan gewerkt op de TU Delft. Dit gebeurt voornamelijk onder het project h-haptics. De term haptics zul je nog veel tegenkomen, aangezien dat een belangrijk aspect is van robotics in de zorg (zoek op haptic feedback en/of telerobotics).

  Dit is een artikel dat haptics en tele-manipulatie uitlegt op een goed te volgen manier.

  De meest bekende robot in de zorg is de "DaVinci" robot die wordt gebruikt bij operaties op afstand.

  Ik hoop dat jullie wat aan deze info hebben!

  Groeten,
  Matthijs


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.