Leugendetectie • Hai!

  Wij, Kirsten Mallant en Jolijn van Dijk, willen ons dit jaar voor ons pws richten op leugendetectie.
  We gaan proberen een eigen leugendetector te bouwen, door oa hartslag, zweetproductie en huidtemperatuur te meten. We willen in ons pws onderzoeken in hoeverre een leugendetector accuraat en situatie-ongevoelig is.

  Nu hebben wij een artikel gevonden waarin stond dat de TU delft werkt aan een camerasysteem dat gezichten op instinctieve emoties scant om het gedrag van mensen te voorspellen.

  Beide onderwerpen vallen onder het kopje gedragswetenschappen en daarom lijkt het ons leuk een kijkje te nemen bij jullie onderzoek en een aantal studenten te interviewen.

  We horen graag of jullie hier aan zouden willen meewerken! (:
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groetjes, Jolijn van Dijk • Ha Jolijn,

  Je spreekt over een artikel over emotieherkenning, in hoeverre wil je dit linken aan het onderzoek naar leugendetectie? En wat is je hoofdvraag hierbij? Ik ben benieuwd naar de opbouw van je werkstuk.

  Zelf ben ik niet bekend met emotieherkenning, maar ik kan zeker voor je uitzoeken wat mogelijk is. Je zou graag een aantal studenten willen interviewen, doel je hiermee op studenten die met dit onderzoek hebben meegewerkt? Of enkele studenten in het algemeen. Welk artikel heb je gevonden? Het kan zijn dat het verslag al enkele jaren oud is en dat er op dit moment geen onderzoeksgroep meer aan werkt, zekerheid zou ik je dus niet kunnen geven.

  Wanneer ik je vraag en je doel beter begrijp, kan ik je beter begeleiden. Ik hoor het graag.

  Grt,
  Noor • Ha Jolijn,

  In jullie hoofdvraag focussen jullie op veranderingen in het autonoom zenuwstelsel. Het onderzoek dat jullie echter aanstippen, draait juist om gezichtsherkenning en dit heeft niets te maken met hartslag, zweetproductie en/of huidtemperatuur. Natuurlijk kunnen jullie alsnog de hoofddocent interviewen, maar dan ben ik eerst benieuwd naar de opbouw van jullie werkstuk. Wat zijn hoofd- en deelvragen? En wat willen jullie uit het interview halen?
  Hebben jullie ook nagedacht om een geneeskunde-opleiding te contacten? Zij hebben meer kennis van het zenuwstelsel dan ik hier op de TU.

  Ik hoor het graag.

  Groet,
  Noor • Beste Noor,

  Bedankt voor je antwoord!

  Ons idee is om een eigen leugendetector in elkaar te zetten en door middel van de verandering van oa hartslag, zweetproductie en huidtemperatuur aan te tonen of iemand liegt of niet.
  Als hoofdvraag zitten wij te denken aan: "Onder welke omstandigheden is de uitkomst van de leugendetector het meest accuraat?" Hierbij willen we oa verschillende ondervragingstechnieken uitproberen.
  We hebben besloten ons verder niet te focussen op fysische veranderingen, slechtst in veranderingen van het autonoom zenuwstelsel.

  We zouden inderdaad graag studenten/hoogleraren willen interviewen die in aanraking zijn (geweest) met dit onderwerp. We zijn benieuwd wat hun visie is op deze hoofdvraag.

  Ik had het over dit onderzoek, het ziet er inderdaad uit alsof het al is afgerond.

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet, Jolijn van Dijk


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.