Bioluminescentie en kanker • Beste mensen van TU Delft,

  wij zijn nu bezig met ons werkplan voor onze PWS over bioluminescentie, hierbij willen we graag een experiment uitvoeren dat we (voor een deel of helemaal) zelf kunnen uitvoeren. We willen namelijk heel graag bioluminescentie toepassen op het menselijk lichaam, maar we hebben nog niet echt een vaste experiment opgesteld of bedacht.

  Wij zaten te denken aan een experiment waarbij we (huid)kankercellen kunnen aantonen met behulp van bioluminescentie. Ons idee is om te kunnen bepalen hoeveel bioluminescente supsensie we nodig hebben om het licht met het blote oog te kunnen zien bij (huid)kankercellen. Maar eerst moet het wel aan de kankercellen hechten, dus hebben we een hechtcel gelabeld met luciferine nodig en nog andere materialen zoals luceferase, bloed, kankercellen etc.

  Reactie:
  Luceferine + Luceferase + ATP + O2 --> Licht

  Onze vraag is:

  • Is het wel mogelijk om door 6-vwo studenten een experiment hierover uit te laten voeren? Of kunnen we bepaalde toepassingen aan andere mensen overlaten en dat wij bv. meekijken?
  • Zijn er nog andere toepassingen die we met bioluminescentie kunnen uitvoeren 'op het mens' (niet in vivo testen)?
  • Weten jullie misschien waar we het kunnen uitvoeren?
  • Weten jullie misschien waar we de spullen kunnen halen?

  Alvast heel erg bedankt voor jullie moeite en antwoord!


 • PWS TU Delft admin

  Beste Demi,

  Het is belangrijk dat je onderzoek bij de PWS past. Zou ik je eerst mogen vragen wat je hoofd- en deelvragen zijn. Dan kunnen daar vanuit een passend onderzoek bedenken. Daarna kan ik kijken of jullie hier onderzoek kunnen doen.

  Het onderzoek wat jullie willen doen is goed bedacht, maar zal ook ingewikkeld zijn.
  Misschien een idee om naar te kijken het werk van Dr Siouxsie Wiles. Hij is microbioloog die onderzoek heeft gedaan naar het aantonen van de ziekte Tuberlose via bioluminescentie.

  Mvg,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.