Armoede en Techniek voor levensbeschouwing • Hallo,

  Wij zijn Laura, Elvira en Jasmijn uit 4VWO van scholengemeenschap Were Di uit Valkenswaard. Wij zijn momenteel bezig met een levensbeschouwing project over 'armoede en techniek'. We maken een website over o.a. mogelijke oplossingen (de techniek) maar bijvoorbeeld ook de ethische kant (levensbeschouwing) van het oplossen van de problemen in arme landen. Wij hebben hierbij enkele berichten gelezen op uw site. Het is duidelijk dat u als universiteit hier erg ver ontwikkeld in is en daarom zouden wij het ook super vinden als u enkele vragen kunt beantwoorden voor ons. Wij hebben ons ook erg bezig gehouden met de vraag 'Moeten wij de arme mensen wel hulp bieden in de vorm van technologische oplossingen?'. Misschien stellen de mensen de hulp helemaal niet op prijs of misschien kunnen ze zichzelf niet optimaal ontwikkelen doordat ze te afhankelijk worden van de hulp. Een van de vragen is dus of u al enkele oplossingen echt heeft toegepast en hoe de mensen hier op reageerden. Zijn er al concrete voorbeelden van de reacties van de armen op de oplossingen? We zijn erg geïnteresseerd hoe de toekomstige technici denkt over dit onderwerp. We hopen dat u hierop kunt reageren. Alvast bedankt! • Hallo dames,

  Jullie onderwerp is erg interessant. Er gebeurd enorm veel op technisch vlak in ontwikkelingslanden. Let wel; het ene arme land is het andere niet. Voor niet elk land, of elke omgeving is direct te zeggen of het gedane werk goed was. De intentie is echter altijd om de mensen en omgeving daar verder te helpen. Of zij zelf er blij mee zijn, is een tweede.
  Een van de projecten die voortvloeit uit het tekort aan drinkwater is bijvoorbeeld het join-the-pipe project. Er bestaan ook projecten die voorkomen dat gebieden overstromen. Dit project is daar een voorbeeld voor. Ook technisch, maar op een geheel ander vlak, is het plakkies ontwerp; een slipper gemaakt van autobanden.

  Als jullie goed op het internet rondzoeken, zullen jullie vast veel duurzame oplossingen tegenkomen om land en bevolking verder te helpen. Voorbeelden kunnen zeer kleinschalig zijn, maar ook groots worden opgezet.

  Ik hoop jullie een klein opzetje meegegeven te hebben. Bij meer vragen hoor ik dat graag.

  Succes.

  Groet,

  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.