Disdrometer • Hallo beste mevrouw/meneer,

  Wij zijn Julia , Kim, Tara en Jorik. Wij zitten op De Nieuwe Veste, te Coevorden(Drenthe) klas 2havo1.
  Wij hebben gehoord dat jullie een project hebben gedaan over de disdrometer.
  Wij hebben daar nu ook een project over, maar wij komen maar niet uit deze vraag : "hoe meet de disdrometer het verschil tussen hagel en regen?". Wij zouden hier graag een antwoord op hebben en als jullie meer informatie hebben is dat ook altijd welkom.

  Met Vriendelijke Groeten

  Julia, Kim, Tara en Jorik. • Ha dames,

  Jullie hebben een interessant technisch onderwerp te pakken met jullie project, leuk! Het klopt inderdaad dat de TUDelft onderzoek heeft gedaan naar een disdrometer; een zeer goedkope versie die focust op regenintensiteit en werkt op geluid. Het is niet zo dat een geluidsensor de enige manier is om een bijvoorbeeld regenintensiteit te meten. Deze link legt de werking van de disdrometer van de TUDelft op een eenvoudige manier uit en toont daarmee het verschil aan met de 'normale' op laser gebaseerde disdrometers.

  Dit filmpje is ook een interessant document. Afkomstig van de universiteit van Colorado legt het heel helder de werking van 'hun' disdrometer uit.

  Hebben jullie hier iets aan?

  Succes.

  Groet,
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.