Fractal • Hallo,

  Wij hebben ons PWS gehouden over fractals. Onze docent heeft ons aangeraden om eerst de deelvragen te doen, te beantwoorden en het hele PWS te maken en dan pas een hoofdvraag te bedenken.

  10 maanden later.

  Kan iemand ons helpen om een Hoofdvraag te bedenken?

  Onze deelvragen zijn:
  x Hoe werkt de wiskunde achter fractals?
  x Wat is de fractale dimensie?
  x Waar vinden we fractals in de natuur?
  x Wat is het verband tussen fractals en oneindigheid?
  x Wat heeft de gulden snede te maken met fractals?
  x Wat heeft omtrek van kustlijnen met fractals te maken?

  Wat is een fractals? was niet goed volgens de docent...

  Alvast bedankt :D • Hoi!

  Ik vind het eerlijk gezegd een beetje gek om eerste je hele PWS te maken, en daarna pas een hoofdvraag te bedenken. Het idee van een PWS is namelijk dat je informatie verzamelt en experimenten doet die leiden naar het beantwoorden van je hoofdvraag. Als je dat andersom doet ben je eigenlijk doelloos onderzoek aan het doen. Maar goed, aan dat antwoord hebben jullie nu niets meer :)

  Om een hoofdvraag te bedenken moeten jullie eigenlijk even nagaan waarom jullie interesse in fractals hebben. Waarom hebben jullie er in eerste instantie voor gekozen om fractals als onderwerp te kiezen? Als ik zo jullie deelvragen zie hebben jullie ook voornamelijk gekeken naar de relatie tussen de "wiskundige" fractal en de natuur/werkelijkheid. Misschien kunnen jullie daar wat mee.

  Groeten,
  Matthijs


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.