Bluetooth verbinding Android en Raspberry Pi • Voor mijn PWS heb ik een simpele bluetooth verbinding nodig tussen een Android 6.0.1 (Marshmallow) telefoon en een Raspberry Pi 2B met Rasbian 8 (Jessie). Voor Android gebruik ik Java om een app en de standaard bluetooth functionaliteit die daarbij zit. Voor de Raspberry Pi gebruik ik Python 3 met PyBluez voor bluetooth.

  De bluetooth verbinding maakt gebruik van het RFCOMM protocol, waarbij de RPi de server is en de telefoon de client. Als ik de connectie test krijg ik een error op mijn telefoon: "java.io.IOException: read failed, socket might closed, read ret: -1".

  Maar als ik in plaats van de RPi mijn Windows 10 computer gebruik en dan dezelfde code gebruik krijg ik geen error en werkt alles zoals het zou moeten.

  Ik zit nu al een tijdje met dit probleem en kon op het internet nog geen goede oplossing vinden. Hebben jullie misschien een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen?

  Alvast bedankt,
  Terts Diepraam


 • PWS TU Delft admin

  Beste Terts,

  Ik heb wat op Google gezocht maar kon net als jij niet direct heel veel vinden. Heb je misschien iets meer informatie over waar de fout optreedt? Misschien dat je bepaalde forums kunt gebruiken van de tools/libraries die je gebruikt om mensen die dagelijks met deze software bezig zijn om hulp te vragen?

  Hoor graag van je!

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.