Augmented reality • Ik en mijn pws-genoten zijn bezig met het uitwerken van oude gebouwen in 3D en willen deze uiteindelijk in een applicatie kunnen openen, door middel van Augmented Reality. Ons doel is dat je een Qr-code scant, waarna je camera zich opent en je een bepaalt oud gebouw op je camera te zien krijgt op de plaats waar het ooit stond. (We maken gebouwen die jaren geleden gesloopt zijn)
  We gebruiken het programma SketchUp om de gebouwen in 3D uit te werken en de applicatie maken we in CS Dreamweaver.
  We hebben hulp nodig met het verenigbaar maken van de modellen in SketchUp in Augmented Reality
  Iedereen die zich geroepen voelt om advies te geven is meer dan welkom!
  Groetjes, Roos, Bianca en Joyce • Ha dames,

  Wat een mooi project! Volgens mij moet dit redelijk eenvoudig te doen zijn, welke programmeertaal gebruik je in Dreamweaver? Wil je echt een app maken in een camera of is het ook goed als een webpagina op je smartphone wordt geopend? Dat is namelijk hetzelfde idee en eenvoudiger te realiseren. Een app op een camera maken is niet zo eenvoudig, omdat je daar meestal geen toegang krijgt tot de broncode.

  Als ik er vanuit ga dat jullie een webpagina op je telefoon willen openen, dan moet je een pagina maken met een '3D rotate tool' en die kan je maken/kopen/gebruiken in verschillende (combinaties van) programmeertalen zoals Javascript, Flash en HTML5. Om compatible te zijn met zoveel mogelijk besturingssystemen en telefoontypes, raad ik jullie aan om Flash niet te gebruiken. De meeste tools werken met een serie foto's die je kan exporteren uit je 3D model en zo alle hoeken van het gebouw laten zien. De tool maakt daar een soepel beweegbaar ding van. Een voorbeeld van zo'n tool vind je hier: [url]http://www.yofla.com/3d-rotate/.[/url]

  Laat maar weten hoe het gaat en twijfel niet om vragen te stellen! Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.