Profielwerkstuk Forensisch onderzoek • Geachte meneer/mevrouw,

  Wij zijn 2 leerlingen uit 5 havo van het Don Bosco College in Volendam, wij moeten een profielwerkstuk maken dit jaar en als onderwerp hebben wij gekozen Forensisch onderzoek. Voor ons practicum hebben wij luminol nodig, want wij willen de werking ervan onderzoeken bij bepaalde concentraties, verschillende stoffen en temperatuur. Onze leraar scheikunde heeft ons daarom doorverwezen naar jullie om te vragen of we bij jullie luminol mogen maken zodat we op onze eigen school verder kunnen met het practicum. Wij vroegen ons dus af of we bij jullie onder begeleiding luminol mogen maken zodat we verder kunnen aan ons profielwerkstuk. Verlof is al geregeld.

  Met vriendelijke groeten Wendy Wolters en Marissa de Visser • Ook zouden wij graag willen weten welke apparatuur we hiervoor allemaal nodig hebben, en moeten wij een werkplan gaan maken waarin we ons experiment moeten beschrijven. Kunnen jullie ons daarbij helpen? • Beste Wendy en Marissa,

  Ik vind dat jullie een erg leuk onderwerp hebben gekozen, zeker omdat ik hier zelf ook mijn profielwerkstuk over heb gedaan ;). Wij hebben toen ook zelf luminol gemaakt, wat erg interessant was. Helaas konden we niet bij de TU Delft terecht toen. Ik ga het hier nog een keer vragen, want er verandert natuurlijk een hoop in 5 jaar. Ik kan alleen niks garanderen. Helaas zijn ze hier vaak erg strikt vanwege de veiligheid in een lab. Wij zijn uiteindelijk naar de universiteit in Groningen gegaan, dus misschien is het slim om daar ook even een berichtje naar toe te sturen.
  Jullie horen nog van mij!

  Groetjes,
  Tirsa • hoi,

  bedankt voor je bericht ! Wij gaan een berichtje sturen naar de universiteit van Groningen. Even een vraagje: wat hadden jullie allemaal voor informatie in jullie profielwerkstuk ? Want er zijn heel veel verschillende onderwerpen binnen forensisch onderzoek, en we moeten het niet al te breed maken.

  groetjes, Marissa en Wendy • Beste Marissa en Wendy,

  Ik kan jullie natuurlijk niet alles voorkauwen, maar waar je zeker aan moet denken is de achtergrond informatie. Waarom geeft luminol licht als het in aanraking komt met licht?
  Verder waren wij erg nieuwsgierig of het wel zo'n betrouwbare methode is om bloed aan te tonen. We hebben dus onderzocht of luminol niet ook met andere dingen oplicht en of het nog steeds oplicht als je het probeert schoon te maken. We hebben ons dus echt gericht op hoe bepaalde dingen het aantonen van bloed beïnvloeden.
  Veel succes!

  Groetjes,
  Tirsa • Beste Marissa en Wendy,

  Helaas beschikken wij niet over de juiste materialen om luminol te maken. Ik hoop dat jullie meer succes hebben in Groningen of bij een andere universiteit. Als jullie nog vragen hebben hoor ik het graag!

  Groetjes,
  Tirsa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.