Bioluminescente bacteriën • Hoi!

  Wij zijn Leanne en Manon, en wij willen graag een experiment doen met een vis en bioluminescente bacteriën. Ons doel is om een soort lamp te maken gebaseerd op het principe van bioluminescentie. Het plan is om de onderstaande proef uit de voeren die we op jullie oude forum hebben gevonden, en deze luminescente bacteriën te gebruiken in onze 'lamp'

  Proef
  " De proef waarin je luminescerende bacteriën kunt aantreffen op een vis wordt regelmatig bij ons op het microbiologielab in Delft uitgevoerd. Door de betreffende fotobacteriën op een vis te laten groeien, vorm je in principe een verrijkingscultuur. Hiermee beïnvloed je dus het type bacterie dat je isoleert. Om deze proef uit te voeren heb je het volgende nodig:

  • Verse vis (de vissen van de AH doen het het beste)
  • Glazen petrischaal met deksel
  • Kunstmatig zeewater medium (samenstelling zie onderaan)

  De vis leg je in de petrischaal in het zeewatermedium (hij hoeft niet helemaal onder de vloeistof, voor de helft is goed) en sluit de schaal met het deksel af. Incubeer de schaal bij 4 graden Celsius (koelkast). Controleer vervolgens op een absoluut donkere plaats of er gloeiende kolonies op de vis gegroeid zijn. Dit kan 1 tot 2 weken duren.

  Je kunt de vissoort en de kwaliteit van de vis variëren en kijken wat de verschillen zijn. Verder kun je de bacteriën isoleren en ze op zeewater-agar (zelfde site, maar dan bovenaan) brengen en wachten tot er weer kolonies ontstaan (bij 4 graden). Je kunt ze dan onder de microscoop bekijken. "

  De link voor het zeewater medium doet het echter niet meer, dus we vroegen ons af of jullie ons kunnen vertellen hoe we dit experiment uit moeten voeren (hoe maken we het zeewater medium of zeewater-agar, etc.). Ook willen we jullie graag vragen of jullie ideeën hebben over hoe we deze bacteriën in onze lamp kunne gebruiken of misschien via een andere weg een lamp met natuurlijk licht kunnen maken.

  We horen graag jullie ideeën,
  Groetjes Leanne en Manon • Hey Tirsa,
  Heel erg bedankt voor de moeite! We gaan morgen beginnen met het experiment, alleen we zijn er nog niet uit hoe we deze bacteriën praktisch gaan gebruiken voor de lamp. Als je iets hoort van een bio-student horen wij het dus graag :)
  Groetjes! • Beste Leanne en Manon,

  Ik heb even rond gezocht op de DSMZ site, en ik denk dat dit het medium is wat jullie zoeken. Ik zou niet goed weten hoe je de bacteriën voor een lamp kunnen gebruiken, aangezien ik geen biologie studeer, maar ik ga zeker eens rondvragen bij de bio-studenten!

  Groetjes,
  Tirsa • Hoi Tirsa!
  We hebben al een oplossing gevonden inderdaad.
  In ieder geval bedankt dat je het nog even gevraagd hebt.
  Groetjes! • Beste Leanne en Manon,

  Ik heb helaas geen antwoord voor jullie kunnen vinden. Heb wat mensen van biologie gesproken, maar zij hadden ook niet echt een oplossing. Is het ondertussen al gelukt?

  Groetjes,
  Tirsa • Beste Leanne en Manon,

  In verband met tentamens heb ik het erg druk deze week. Ik ga er van het weekend nog eens goed voor zitten!

  Groetjes,
  Tirsa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.