Proefje spiegelneuronen • Hallo,

  Ik ben een leerling uit 6VWO en moet dit jaar een profielwerkstuk maken met een experiment. Mijn profielwerkstuk gaat over spiegelneuronen en ik zou een experiment gaan doen met de EEG. Mijn experiment zou ik doen bij de Universiteit Twente, maar dit kan ik daar door verschillende omstandigheden niet meer doen.

  Bij de Twente Academy van de UT kunnen middelbare scholieren vragen stellen. Ik had hier gevraagd of een student of studente mij zou kunnen helpen met mijn profielwerkstuk en dus met mijn experiment. Mijn mail is toen doorgestuurd naar een studente. Het was mogelijk om een proefje te doen met de EEG opstelling, maar dan moest ik wel een goed uitgewerkt plan van aanpak en een hypothese hebben. Daarom had ik al een keer afgesproken met de studente om dat op te stellen en om een vervolg afspraak te maken om het proefje uit te voeren op de EEG. Ze had al een paar keer gezegd dat de EEG opstelling een druk bezette opstelling was en dat het daarom moeilijk zou zijn om een afspraak te maken. Uiteindelijk kwam ze er mee dat het helemaal niet meer mogelijk was om een afspraak te maken.

  Ik baal hier best wel van, want ik heb mijn profielwerkstuk al zo goed als af. Ik moest alleen het proefje nog uitvoeren. Ondertussen begint de tijd ook al een beetje te dringen, want ik moet mijn profielwerkstuk eind februari inleveren. Daarom hoop ik dat jullie mij uit de brand kunnen helpen.

  Mijn onderzoeksvraag luidt als volgt: "Is de activiteit van spiegelneuronen hoger wanneer een persoon een hobby gerelateerde handeling observeert, dan wanneer een persoon een niet-hobby gerelateerde handeling observeert?". En dit zou ik dus graag willen onderzoeken om door middel van een EEG de hersenactiviteit te meten.

  Ik weet dat deze onderzoeksvraag ook door middel van de literatuur te beantwoorden is, omdat soortgelijke experimenten al eerder zijn uitgevoerd. Maar omdat ik voor mijn profielwerkstuk een experiment moet doen, leek dit mij een leuk experiment om uit te voeren en ook echt zelf waar te nemen.

  Ik hoop dat dit mogelijk is om bij jullie te doen en zo niet dat jullie mij iets anders kunnen adviseren om te doen.
  Alvast bedankt!

  Groetjes Laurie van der Kolk • Beste Laurie,

  Wat balen zeg dat je proefje bij de UT niet door kan gaan. Zeker omdat je al zo ver bent. Ik ben alleen bang dat het proefje bij ons ook niet gaat lukken. Ik heb geen informatie kunnen vinden of wij op de TU een EEG hebben. Misschien is het een idee om het bij de universiteit Leiden te proberen, omdat zij ook een geneeskunde studie hebben. Wat je ook kan doen is kijken of je je proefje bij een ziekenhuis kan doen. Ik hoop dat het je lukt. Heel veel succes!

  Groetjes Tirsa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.