PWS gehalte fluoride in tandpasta • Beste TU Delft,

  Eva en ik houden ons profielwerkstuk over in hoeverre fluoride schadelijk is voor de mens en zijn omgeving. Hiervoor lijkt het ons leuk om een proef te doen waarbij we het fluoridegehalte in tandpasta gaan bepalen. Wij vroegen ons af of u ons kon vertellen wat een haalbare proef is, hoe deze gaat en wat hier allemaal voor nodig is. En is er misschien een mogelijkheid dat, stel voor deze proef is een spectrofotometer nodig, we dan de proef op TU Delft kunnen uitvoeren?

  Ik hoor graag van u!

  Groeten,

  Eva van Hilten en Puk de Wilde • Zie de reactie nu pas, dank!
  Onze hoofdvraag is "in hoeverre is fluoride giftig/gevaarlijk voor de mens en zijn milieu?". Wij zijn benieuwd of alle ophef over het toevoegen van fluoride aan drinkwater redelijk was. Qua literatuuronderzoek hadden we in gedachten om de volgende vragen te beantwoorden: "wat is het effect van fluoride?" en "hoe kan lozing van fluoride in het water worden tegengegaan?" en "wat is een haalbare zuiveringsmethode in landen zoals Kenia?" (Hier hebben we bijpassende literatuur gevonden, we zien het als een extra verdieping in de plekken waar veel fluoride in grondwater aanwezig is.) We hebben dit met onze leraar besproken en toen een proef voorgelegd waarbij we het gehalte fluoride in tandpasta zouden kunnen bepalen. Deze proef bleek te moeilijk en het aanschaffen van de benodigde chemicaliën kostte teveel geld. Graag hoor ik of je iets kan met deze informatie en of er een makkelijkere of soortgelijke proef is!

  Nogmaals dank voor de reactie!

  Groetjes Eva en Puk


 • PWS TU Delft admin

  Beste Eva en Puk,

  om jullie te kunnen helpen met het bedenken van een proef zou ik graag willen weten wat jullie hoofdvraag is. Daarnaast ook wat jullie precies over dit onderwerp willen weten/leren.

  Mvg,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  Beste Eva en Puk,

  zouden jullie misschien de voorgestelde proef naar mij kunnen sturen. Wellicht hebben we op de TU Delft wel hier de benodigdheden voor. Als dat niet zo is kunnen we misschien samen iets anders bedenken.

  Mvg,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  Je kunt het voorschrift sturen naar info@scholierenlab.nl


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.