PWS Broeikaseffect • Hallo,

  Wij doen ons PWS over het broeikaseffect en dan als hoofdvraag: wat merken wij van het broeikaseffect. Wij zijn er echter achter gekomen dat dit verder strekt dan alleen de temperatuur stijging op aarde en stijging van de zeespiegel. Nu was de vraag voor dit forum: Wat gaan wij nog allemaal meer merken van de gevolgen van het broeikaseffect. Wij willen de antwoorden zo breed mogelijk houden, het mag dus gaan over de dingen in het dagelijkse leven wat je ziet en over dingen wat je niet ziet. Zouden jullie ons hier aan kunnen helpen?

  Groetjes Bert • Ha Bert,

  We kunnen je zeker helpen bij jouw profielwerkstuk. Je hebt een interessant onderwerp gekozen. Heb je nu al een specifieke vraag voor ons? Een klakkeloos antwoord op jouw vraag geven we immers niet, je zult zelf op onderzoek uit moeten gaan. Wat heb je tot nu toe al bedacht? Of heb je op dit moment nog geen idee.
  Wat zijn precies je hoofd en deelvragen? Hoe sluit dit op elkaar aan? Misschien is het een idee om de vraag 'Wat gaan wij allemaal meer merken van de gevolgen van het broeikaseffect' op te splitsen. Er zijn immers economische nadelen, nadelen die meer hun focus hebben op de natuur, het sociale aspect. En heb je al deze aspecten nodig voor het beantwoorden van je hoofdvraag? En zoeken jullie ook in het engels? Daar is veel informatie in te vinden. National Geographic noemt hier bijvoorbeeld enkele voorbeelden mbt the effects of global warming. Dit is ook een leuk linkje.

  Bij meer vragen, hoor ik het graag. Succes voor nu.

  Gr,
  Noor • Hallo Noor,

  Onze hoofdvraag is: Wat gaan wij merken van het BKE?
  Onze deelvragen zijn: De werking van het BKE
  De oorzaken van het BKE
  De effecten van het BKE
  Wat kunnen we tegen het BKE doen?
  Wat doen we in Nederland tegen het BKE?
  Het deel waar wij uw hulp voor vragen is, wat merken wij in het dagelijkse leven van de maatregelen tegen het BKE. De reden dat wij naar de TU-Delft hebben gemaild is een artikel over 'Duurzaam en klimaatbestendige stad'. Dus nu willen wij graag weten wat we in het dagelijkse leven ervan merken.

  We hebben ook al Engelse zoektermen gebruikt, dit was op aanraden van de RUG.

  Groetjes Bert • Ha Bert,

  Je opbouw is redelijk. Pas op dat je niet teveel overlappende informatie krijgt in [i]de werking[/i] en [i]de oorzaken[/i] van het BKE. Ditzelfde geldt voor de laatste twee vragen. Het zou best goed kunnen dat wat we tegen het BKE kunnen doen, immers ook in Nederland gebeurt.
  Daarnaast kun je je afvragen of je de informatie uit de vragen omtrent 'wat kunnen we tegen het BKE doen' wel van belang zijn voor het beantwoorden van je hoofdvraag. Denk hier nog eens goed over na, hoe zou je mogelijk je hoofdvraag nog wat aan kunnen passen?

  Zoals jullie je vraag nu stellen over de effecten van het BKE in het dagelijks leven, verwachten jullie een kant-en-klaar antwoord van mij. Die ga ik jullie niet geven. Het artikel dat jullie gevonden hebben, is een goeie en linkt door naar bloemetjesbeton van de TU Delft. Daarin wordt al genoemd dat de groene gevels niet alleen in het leven zijn geroepen tegen klimaatverandering, maar ook tegen fijnstof bijvoorbeeld. Zo zijn er tal van voorbeelden, waarbij er vanuit verschillende aspecten rekening wordt gehouden met het milieu. Waar het BKE dan een van is. Denk eenvoudig aan zonnepanelen, windenergie, groene gevels, elektrische auto's, op kleinere schaal het kopen van een boom, kleinere verpakkingen. Wanneer je stukken van de Tweede Kamer en gemeenteraden leest, kom je misschien op landelijke en lokale initiatieven.

  Het is een flinke zoektocht jongens, maar jullie komen er vast. Bij meer vragen, hoor ik het graag.

  Groet,
  Noor • Hallo Noor,

  Bedankt voor de informatie.

  Groetjes Bert


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.