PWS wingtips • Ok jongens, het is nog steeds niet gelukt. En ik kan helaas ook niet garanderen dat het op korte termijn gaat lukken. Hoe zit het met de windtunnel op je eigen school?

  Grt. Wouter • Hallo Wouter,

  Excuses voor de late reactie, ik heb net toetsweek gehad. De windtunnel die wij op school hebben is erg klein en de metingen zijn niet heel erg nauwkeurig... Misschien nog alternatieven? Ons beste alternatief na het gebruik van jullie windtunnel is het simuleren via een computerprogramma. Een stuk lastiger, maar wel veel nauwkeuriger dan die windtunnel die wij op onze school tot onze beschikking hebben.

  Grt. Robert • Misschien een idee om binnenkort op een profielwerkstuk middag langs te komen? Ik zie dat er in oktober geen dagen meer zijn waar we jullie (afdeling luchtvaart) aanwezig zijn, maar die komen in november wel weer neem ik aan? • Hallo Wouter,

  Wij hebben ons ingeschreven voor de pws middag op 3 december. Wij zien je hopelijk dan!
  Naar het artikel zullen we nog even kijken. Bedankt voor de hulp!

  Groeten,
  Robert Hengeveld • Ha Robert!

  Ja! Binnenkort komen er nieuwe data online. Dan kan je natuurlijk langskomen! Ik zal dan ook weer wat tijd steken in dat windtunneltje (cross sectie is 20x20cm). Ik heb nu de goede stuurprogramma's gevonden om data uit te lezen. Nu moet ik alleen nog de sensoren in de windtunnel aan de praat krijgen.

  Kijk ondertussen eens hiernaar:
  roundtable.menloschool.org/issue8/6_Stark_MS_Roundtable8_Winter_2011.pdf

  Deze jongens hebben zelf een windtunnel gebouwd. Vrij goede handleiding.

  Grt. Wouter • Ha Robert!

  Aanstaande donderdag komen jullie langs op de PWS Middag als het goed is. Wat zijn jullie verwachtingen van de middag? Willen jullie spuien over het onderwerp of iets anders?

  Grt. Wouter • Beste Robert,

  Ik heb jullie inschrijving gezien en is bij deze bevestigd!

  Grt. Wouter • Hallo Wouter,

  Wij hebben nog een vraag over de windtunnel. Wat kunnen wij er precies mee meten? Ook maken wij de 3D modellen gewoon in Deventer met een poederprinter en die zijn voor 8 januari klaar.

  Groeten,
  Robert Hengeveld • Hoi Robert,

  Ik denk dat we in jullie geval alleen drag kunnen meten, omdat de krachtmeters voor de windtunnel gemaakt zijn voor vleugelprofielen en de liftkracht meter in een andere richting werkt dan het geval zou zijn voor jullie auto. Kom ik nog op terug.

  Benieuwd naar jullie modellen, houd me op de hoogte!

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.