PWS rubbers bij een bepaalde vulcaniteit • Hoi,

  Ik ben Yves Gorissen en mijn profielwerkstuk gaat over het volgende:
  Mijn profielwerkstuk gaat over rubbers en wat de vulcaniteit van rubbers voor een invloed hebben op de elasticiteit van een rubber.
  Mijn proefje is dan ook dat ik de elasticiteit (kracht) wil gaan bepalen van verschillende rubbers bij een bepaalde vulcaniteit. Ik pak dan bijvoorbeeld twee rubbers en dan meet ik van een de uittrekkingskracht en dan van de zelfde rubber nog een paar keer maar dan bij een andere vulcaniteit van deze rubber. En ditzelfde doe ik dan ook bij een andere rubber. Dan wil ik kijken of ik per rubber een verband zie in elasticiteit en vulcaniteit en of er overeenkomsten in verband zijn tussen meerdere rubbers.
  Ik hoop dat iemand me kan helpen, want ik kan dit practicum bij ons op school niet uitvoeren. Ook al vindt mijn leraar het een heel goed PWS onderwerp, hij kan me niet helpen met een plaats voor dit practicum uit te voeren. Als iemand suggesties heeft voor dit practicum te verbeteren dan hoor ik dat graag? Ook sta ik open voor ideeën om een practicum over rubbers te doen wat waarschijnlijk wel op een middelbare school uit te voeren is?
  Ik vind dit zelf heel interessant, want rubbers vind je toch best veel om je heen, bijvoorbeeld alleen al een gedeelte van je auto bestaat uit rubber. Ik zou graag later iets doen met het recyclen van rubbers, want ik denk dat dit ook belangrijk is voor een groene wereld.

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Yves,

  Je docent heeft gelijk dat dit een goed onderwerp voor je PWS is. Het is niet te breed en wel diepgaand. Wat betreft trekproeven (dat is waar je naar vraagt namelijk) weet ik dat deze worden gehouden op de TU. Echter weet ik niet of het mogelijk is voor jouw om zo'n proef te doen. Ik ga even op onderzoek uit en hoort binnen een week wat mijn bevindingen zijn!

  Zou je in de tussentijd de bronnen kunnen sturen die je hebt gevonden? Ik ben wel benieuwd naar het principe van vulcaniteit.

  Groetjes,

  Joris


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Yves,

  Ik heb nog geen mogelijkheden gevonden voor een dergelijke proef.
  Ik blijf mijn oren en ogen open houden. Zou je me nog de bronnen kunnen sturen over vulcaneit die jij gebruikt?

  Gr

  Joris


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.