Natuurlijke vervanger deodorant • Hallo,

  Wij zijn ons een beetje aan het verkennen op het gebied van Scheikunde en Biologie om tot een geschikt onderwerp te komen voor onze PWS. Nu hebben we inmiddels al een paar onderwerpen. En een daarvan is het volgende: Wij willen een natuurlijke vervanger voor deodorant ontwikkelen. We weten allemaal dat deodorant niet alleen slecht is voor het milieu, maar ook nog eens negatieve effecten kan hebben op je gezondheid. Daarom stellen wij voor om spuitbussen niet in langer in gebruik te nemen. Wij willen komen met een nieuw soort deodorant, goed voor het milieu en niet schadelijk voor de mens. Hierbij willen wij vragen hoe wij dit het beste kunnen aanpakken. Hoe maken we uberhaupt een deodorant, hoe kunnen we ervoor zorgen dat het toch een lekker geurtje heeft, zonder de oorspronkelijke functie van deo teniet te doen. Hoe stellen we de proeven samen en waar kunnen we het beste beginnen.

  Bij voorbaat dank voor uw antwoord.
  2 VWO-6leerlingen. • Hallo!

  Wat een leuk onderwerp! Er zijn heel wat 'recepten' te vinden op internet over hoe je je eigen deodorant kan maken. In de meeste van deze recepten wordt kokosolie als basis gebruikt. Op youtube kan je erg veel filmpjes vinden waarin ze dit laten zien (klik). Om geur toe te voegen kan je een etherische geur toevoegen, deze kan je o.a. kopen bij de tuinen. Het maken van een natuurlijke deodorant is dus niet zo heel moeilijk. Het is dan natuurlijk wel interessant om te onderzoeken waarom deze ingrediënten ervoor zorgen dat je minder gaat zweten.
  Hebben jullie nagedacht over de hoofd- en deelvragen?
  Succes!

  Groetjes,
  Tirsa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.