Grafeen • Goedenavond,

  Ik ben Max Grapendaal, zit op het Carolus Borromeus College te Helmond en doe mijn profielwerkstuk over grafeen.
  Mijn hoofdvraag is: Op welke gebieden zal grafeen een revolutionaire doorbraak hebben?
  De deelvragen zijn: Wat zijn atomen en wat is grafeen nou precies?; Wanneer, door wie en hoe is grafeen ontdekt?; Welke eigenschappen maken grafeen nou zo speciaal en waarom zijn die eigenschappen er?; Waar kunnen de eigenschappen voor gebruikt worden op wetenschappelijk en technologisch gebied? In deze paragraaf wordt tevens de onderzoeksvraag beantwoord.; Hoe zal grafeen (op grote schaal) gemaakt worden?; Grafeen is een koolstofallotroop. Wat is een allotroop en wat maakt grafeen zo speciaal?; In welke films en games lijkt grafeen voor te komen?

  Ik vroeg me af of er iets op de Universiteit gedaan wordt met grafeen en zo ja of ik dan een keer zou kunnen komen kijken als praktisch deel. Als het zou kunnen zou ik ook graag bij jullie (of op school) een experiment met het grafeen doen, namelijk de geleiding vergelijken met een aantal metalen als koper en ijzer en een krachtmeting (breektest).

  In de bijlage is mijn werkstuk tot nu toe meegeleverd.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

  Met vriendelijke groet,
  Max Grapendaal
  Klas 6Va
  Carolus Borromeus College
  Gasthuisstraat 79, Helmond • Ha Max,

  Cool onderwerp! Grafeen is erg veel belovend en er is de laatste jaren heel veel onderzoek naar gedaan. Bovendien uitgevoden door een Nederlander! Ook op de TU Delft wordt er onderzoek mee gedaan. Ik denk trouwens dat er met die bijlage wat mis is gegaan want ik kan niks zien.

  Wat betreft de proefjes:
  Krachtmeting en geleiding proef zou heel misschien kunnen, maar ik denk het niet. Je hebt hier hele specifieke opstellingen voor nodig en die moeten maar net beschikbaar zijn. Wel zou je hier sowieso zelf grafeen kunnen maken en je eigengemaakte stukje onder de microscoop kunnen bekijken. Ik denk dat dat sowieso een hele coole optie is! Ik zal je de contactgegevens mailen van Victor Calado, promovendus bij de sectie Quantum Transport hier aan de faculteit Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Hij is grafeen expert, ik heb net met hem gesproken en hij kan je sowieso verder helpen!

  Succes met je PWS!

  Groet,
  Michiel


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.