de werking van modafinil • Hallo,
  Wij zijn twee leerlingen uit VWO6 en willen ons profiel werkstuk over modafinil doen, we moeten dus ook een proefje doen. Onze hoofdvraag is: ‘Heeft modafinil een positieve invloed op het studieresultaten?’. Deze vraag is lastig te beantwoorden aan de hand van een proef omdat hier proefpersonen voor nodig zouden moeten zijn. Daarom zouden we graag met behulp van een proefje meer inzicht willen krijgen in de werking van de stof op micro niveau. Hebben jullie een idee over hoe we dit zouden kunnen onderzoeken in de vorm van een proefje?


 • PWS TU Delft admin

  Beste scholier,

  ja het gebruiken van modafinil op proefpersonen is zeker niet toegestaan. Het proefvoorstel voor inzicht van werking van de stof op micro niveau van jullie gaat denk ik ook niet werken. Modafinil wordt in de lever gemetaboliseerd. Dit betekent dat het in de lever wordt verandert van structuur en zo een werkende stof wordt. Deze stof zorgt dus voor het gewenste effect. Onderzoek hiernaar zal veel te complex zijn voor jullie PWS.

  Ik kan jullie miss wel helpen met het bedenken van een ander onderzoek. Zouden jullie kunnen aangeven wat jullie allemaal willen weten over het onderwerp. Hier kunnen we wellicht wel iets mee bedenken.

  Mvg,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.