PWS : invloed van rode bloedcellen op viscositeit • Beste TU Delft,

  Mijn PWS zou ik graag willen doen over het onderwerp 'bloed'.
  Helaas is dit een te groot en breed onderwerp, dat ik moet gaan inzoomen op een klein deel hiervan.

  Ik zou graag de invloed van rode bloedcellen op de stroomeigenschappen van het bloed willen onderzoeken.
  Nu ben ik bijna klaar met het bedenken van een onderzoek om de viscositeit te bepalen, maar ik vraag me af of het mogelijk is om het aantal rode bloedcellen te variëren?
  Of hoe ik dit op een andere manier kan onderzoeken!

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Jaimy • Ha Jaimy,

  Bloed is inderdaad een breed onderwerp maar dit kun je, zoals je zelf al aangeeft, inderdaad nog flink uitdiepen. Zelf ben ik niet thuis in dit onderwerp en de TUDelft is denk ik niet de meest geschikte instantie om dit te onderzoeken. Maar goed rondzoeken levert al heel wat informatie op. Voordat ik daar verder op in ga, ben ik benieuwd naar de hoofdvraag die je hebt opgesteld. Wanneer je deze immers niet goed hebt geformuleerd mis je een grote basis van je verslag en zoek je snel verkeerde informatie op (die buiten je onderzoeksgebied valt). Dus pas wanneer je hoofd- en deelvragen goed zijn opgezet, kun je je experiment verder uitdiepen.

  Heb je zelf al voldoende basisinformatie over het bloed gevonden? Vraag jezelf eens af waarom je tot dit onderwerp gekomen bent, misschien is daar al een hoofdvraag, en bijbehorende proef, uit af te leiden. Misschien kun je contact leggen met een laboratorium dat gespecialiseerd is in bloedproeven, of zelfs met een huisarts. Zij hebben meer kennis over dit soort zaken. Doel je met 'aantal rode bloedcellen varieren' op een proef waarbij je zelf varieert met het dit aantal erytrocyten?
  Dit is een interessant artikel om je kennis enigsinds mee te verbreden.

  Tot zover. Succes Jaimy!

  Grt. Noor • Als iemand toevallig op een ander idee komt voor het onderzoeken van bloed, dan hoor ik dat natuurlijk ook erg graag!!

  Alvast bedankt. • Ha Jaimy,

  Het forum heeft er enige tijd uitgelegen. Mogelijk kon je niet reageren op deze vraag. Wanneer je dit nog wilde doen, dan hoor ik graag van je. Het forum doet het in ieder geval weer!

  Grt. Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.