Vestiging bacteriën Yakult. • Ik doe mijn PWS over Yakult en probiotica.
  Hierbij heb ik de volgende onderzoeksvraag:
  Hebben het eten van verschillende soorten suikers invloed op de probiotica bacteriën (van het Yakult drankje) en wat voor gevolgen heeft dit voor het lichaam?
  Voor het beantwoorden van deze onderzoeksvraag moet ik weten waar de bacteriën van het Yakult drankje (de zogenaamde Lactobacillus Casei Shirota bacteriën) zich vestigen.
  Ik heb hierover contact opgenomen met Yakult en die deden moeilijk, ze praatte om het onderwerp heen en toen ze zeiden dat ik kon bellen naar een expert van Yakult kreeg ik later een mailtje dat ze me niet konden informeren vanwege Europese wetgeving. Dit vond ik erg merkwaardig en blijkbaar ligt het onderwerp gevoelig. Ik heb alleen op Wikipedia kunnen vinden dat het zich in de dunne darm zou vestigen, alleen deze bron is niet een betrouwbaar genoeg voor mijn PWS.
  Nu kreeg ik de tip om de MLDS te mailen, dus bij deze. Ik hoop dat jullie misschien antwoord kunnen geven op mijn vraag.

  Met vriendelijke groet Ellen


 • PWS TU Delft admin

  Beste Ellen,

  ik heb niet gelijk antwoord op je vraag, dus ik zal kijken of ik wat voor je kan vinden. Over een paar dagen verwacht ik wat meer te weten.

  Mvg,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  Beste Ellen,

  ik heb even voor je gekeken. Ik heb meerdere sites gevonden die verwijzen naar Yakult die terecht komt in de dunne en/of dikke darm. Met vier bronnen waaronder wikipedia kun je wel concluderen dat ze in de dunne darm terecht komen. Hier zijn links die er naar verwijzen: Wikipedia, scientanova, soe, en newscientist.
  Ik hoop dat je hier een beetje mee vooruit kan.

  Mvg,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.