UVA-lamp voor testen waterzuivering m.b.v. SODIS-methode • Hallo,

  Wij zitten in 6 vwo en zijn bezig met een profielwerkstuk over de SODIS-methode. Dit is een afkorting voor Solar Water Disinfection. Het is een manier van waterzuivering die gebaseerd is op de vernietigende werking van UVA-straling op bacteriën, virussen en parasieten. In ontwikkelingslanden kan deze methode worden gebruikt; simpelweg door een PET-fles met verontreinigd drinkwater 6 uur in de zon te leggen. Het water is daarna drinkbaar.

  Ons doel van het pws is om te onderzoeken of de SODIS-methode werkt. Dit willen we doen in laboratoriumsetting. We willen verontreinigd drinkwater in een 1,5 l PET-fles gieten en deze bestralen met UVA-licht. Na vaste tijdsintervallen willen we nagaan hoeveel bacteriën nog in de fles aanwezig zijn.

  Wij hebben echter niet de beschikking over een UVA-lamp die sterk genoeg is. We hebben namelijk een UVA-lamp nodig met een vermogen van ca. 1000W/m2.

  Is er bij de TUDelft een dergelijke UVA-lamp beschikbaar? Is er iemand die ons zou willen helpen met het opzetten en/of uitvoeren van deze proef?

  Bij voorbaat dankt voor je/uw reactie. • Hoi Maarten,

  Sorry voor de wat late reactie. Kun je precies uitleggen hoe je je proefje wilt uitvoeren? Wat is je hypothese, waarom moet het vermogen van de UVA lamp 1000W/m^2 zijn? Vertel even wat meer info dan kan ik je beter helpen.

  Groetjes,
  Ad


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.