PWS vierkante fles • Hoi,

  Wij zijn Carien en Carlijn en doen dit jaar ons PWS. Wij wilden hiervoor gaan uitzoeken of het niet veel efficiënter is voor een bedrijf (bijv. Coca Cola) om vierkante flessen te produceren ipv ronde flessen vanwege de extra ruimte die het inneemt etc.
  Bij een hoofdstuk uit ons PWS wilden we gaan uitzoeken of een ronde plastic/kartonnen fles wel de druk kan houden van koolzuurhoudende dranken. Op school hadden we al aan onze natuurkunde docent gevraagd of hij ons daarmee kon helpen maar hij had zelf geen idee hoe we de druk konden meten van zo'n fles. Kunnen jullie ons hierbij verder helpen?

  We hopen snel van jullie te horen!

  Groetjes,
  Carien en Carlijn


 • PWS TU Delft admin

  Beste Carien en Carlijn,

  Leuk onderwerp! jullie kunnen je vraag op twee manieren aanpakken: literatuur en praktisch. Met literatuur kun je onderzoeken of er verschil zit in kracht verdeling in ronde vormen en vierkanten. je kunt ook onderzoek doen naar de soorten en diktes materiaal.
  Voor een druk test op een kartonnen pak of plastic fles. Ik weet dat sommige fietspompen aangeven met een meter wat voor druk er in je band zit. Als je een fiets ventiel op een dop zou kunnen bevestigen, kun je zo de fles opblazen.

  Ik hoop dat jullie hiermee vooruit kunnen. Als jullie nog vragen hebben kunnen ze gerust stellen.

  Groetjes,
  Sanne • Heel erg bedankt voor je antwoord! We gaan het snel uitproberen :)


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.