PWS Geluidswering • Wij zijn Thijs, Martijn en Stan en wij doen ons profielwerkstuk over Geluidsschermen en wallen. Daarvoor doen wij een experiment om te kijken of er een verband is bij de geluidsafname van verschillende diktes van een materiaal. Nu is onze vraag wanneer we houten platen van 1cm dik meerdere keren achter elkaar zetten, dit het zelfde effect geeft als een massief stuk hout van die dikte? Wij zijn bang dat er zich nu lucht tussen de platen bevindt en dat dat de proef beïnvloedt. Als dit inderdaad zo is, hoe zouden we dan een zo goed mogelijk resultaat kunnen krijgen?
  Met vriendelijke groet,
  Thijs, Martijn en Stan • Ha jongens,

  Wat willen jullie met je proef testen? Wanneer jullie immers een massief houten plaat willen vergelijken met de losse houten planken dan speelt het effect van lucht hier [i]juist[/i] een rol, lijkt me. Willen jullie juist dat niet onderzoeken? Of doelen jullie op een soortgelijke test als deze?
  Hebben jullie daarnaast al onderzocht hoe je geluid vermindert? Door absorptie en reflectie. Als jullie dat goed uitpluizen, komen jullie waarschijnlijk op een juist idee uit voor je experiment. Ik hoor het wel, succes!

  Grt.
  Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.