PWS aerodynamica • Hallo,

  Wij zijn op het moment bezig met het profielwerkstuk met als hoofdonderwerp aerodynamica. Ik had gelezen op dit forum dat de windtunnel van TU delft hiervoor niet gebruikt kan worden. Bij dat bericht werd er aangeraden om een eigen windtunnel te bouwen. Nu zijn wij hier ook geinteresseerd. Echter, in de handleiding waar we naar doorgestuurd werden, wordt er gebruik gemaakt van bepaalde apparatuur. Op het internet vond ik een deel hiervan en de kosten hiervan zouden erg oplopen (zie http://roundtable.menloschool.org/issue8/6_Stark_MS_Roundtable8_Winter_2011.pdf). Kan iemand ons vertellen wat er voor een eigen windtunnel nodig is en of dit niet veel te duur gaat worden?

  Mvg,

  Dirk de Fuijk & Martijn de Leeuw • Beste Dirk en Martijn,

  Leuk dat jullie een onderwerp over aerodynamica hebben. Wat is precies jullie hoofdvraag? En hoe ziet de rest van jullie onderzoek eruit. Ik maak gebruik van één bepaalde windtunnel op de TU en dit is een verticale. Hier kan ik enkel vleugelprofielen in testen. Kijk hier voor meer info!

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.