Duurzame energie • Beste lezer,

  Wij, Dirk en Peer van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet, zijn van plan ons profilewerkstuk te doen over duurzame energie, met nog als optie ons te focussen op golfenergie. Wij wilden of informatie verzamelen van verschillende bronnen/bedrijven en die vergelijken of iets doen met schaalmodellen. Heeft u hier nog tips/ideeën voor en is er een mogelijkheid een proef te doen op de TUDelft betreffende dit onderwerp.

  Dank voor de moeite en vriendelijke groet Dirk en Peer • Ha Dirk en Peer,

  Duurzame energie is een interessant maar breed onderwerp, het is dus inderdaad goed om een richting te kiezen die je onderwerp verder afbakent. Hebben jullie al naar het stappenplan gekeken? Er wordt immers een onderscheid gemaakt tussen [i]ontwerp[/i] en [i]onderzoek[/i]. Welke jullie uiteindelijk zullen gaan gebruiken, heeft invloed op de opbouw van je werkstuk.
  Wat betreft golfenergie; dit is nog vollop in ontwikkeling. Misschien leuk om te onderzoeken waarom het gebruik van golfenergie zo lang op zich laat wachten en of het uberhaupt toekomst heeft, interview bedrijven bijvoorbeeld. Een schaalmodel bouwen kunnen jullie zelf proberen. Golfenergie draait immers om beweging (op- en neer), om drukverschil en/of luchtverplaatsing, wanneer je dit verschil aan een dynamo/turbine kunt koppelen kun je aantonen dat er energie wordt opgewekt. Maar er zijn meerdere manieren om dit te doen. Dat is juist interessant voor jullie te onderzoeken. Met het oog op de drukte binnen de laboratoria van de TU, kan ik niet direct zeggen of er plek is voor jullie om een proef te doen. Over het hoe- en wat ervan zullen jullie beter moeten nadenken. Er is echter ruimte om een proefopstelling in eigen omgeving te testen en te bouwen, minstens zo leuk.

  Kan ik jullie nog ergens mee helpen?

  Grt. Noor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.