Pws handprothese • Hoi!
  Wij wilden voor ons pws graag een "myoelektrische" handprothese bouwen, die via elektroden spierimpulsen zou meten om die vervolgens om te zetten in een grijpbeweging. Wij hebben even goed gekeken en uiteindelijk een hele mooie handleiding gevonden voor het aansluiten van de elektroden, etc.
  Helaas telt de prijs van alle benodigdheden bij elkaar (bv. de elektroden) snel op en wordt zo'n projectje dus veel te duur.
  We hebben daarom besloten om te onderzoeken of je ook met twee metalen "vingers", een drukveer om ze naar buiten te houden als "ruststand" en een elektromagneet om ze naar elkaar toe te trekken, een werkende grijparm te maken die ook als handvervangende prothese zou kunnen functioneren.
  Wij zouden dit dus graag op de TU met een werktuigbouwstudent (leek ons handig) willen bouwen en testjes mee uitvoeren (hoeveel stroom en kracht heb je nodig om een druif op te pakken, etc.). We hebben helaas zelf niet het materiaal daarvoor, dus het zou top zijn als die daar ergens aanwezig zou zijn.
  Alvast super bedankt!
  Groetjes, Lalot en Charlotte (Rijnlands Lyceum Wassenaar) • Hoi Lalot en Charlotte,

  Jullie treffen het niet bepaald, want onze werktuigbouwkunde student is net voor een paar maanden naar Zuid-Amerika vertrokken. Wel een heel cool onderwerp hebben jullie gekozen! Volgens mij hebben jullie al best een duidelijk idee van wat jullie willen. Probeer daarom systematisch aan het werk te gaan. Neem bijvoorbeeld eens ons stappenplan door onder het kopje "Ontwerpen". Er staan een aantal tips in om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet in het ontwerpproces.

  Ondanks dat ik zelf geen werktuigbouwkunde student ben, weet ik uit ervaring dat materiaal vanuit TU helaas niet te regelen valt. Dit zul je zelf bij elkaar moeten zoeken en kopen. Wat voor handleiding hadden jullie gevonden? Kun je die sturen? Dan kan ik jullie proberen te helpen als jullie vragen hebben.

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.