Geluid • Wij zouden indien mogelijk de volgende proefjes willen uitvoeren. Zijn sommige mogelijk op de TU in delft?

  Wij zouden graag wat experimenten omtrent geluid willen doen.

  +We zouden graag de hoeveelheid geluidsenergie die door de lucht wordt opgenomen per vierkante meter willen vaststellen. We dachten hierbij aan een experiment met een buis en een geluidsbron, waarbij we de inhoud van de buis zouden kunnen berekenen. En dat we hierbij een verschil in ruimte, temperatuur, frequentie en de dichtheid van de lucht konden zien wat voor invloed deze factoren hebben.
  -geluidsbron
  -decibelmeter
  -buizen
  -slimme natuurkunde nerd/deskundige die ons kan helpen

  +Een experiment met isolatiematerialen, welke het beste het geluid van een vliegtuig kan dempen, en eventueel een experiment met geluidsbreking, platen op de grond die zo zijn opgesteld dat ze het geluid breken/reflecteren. Wat is de manier op die platen op te stellen en heeft dit nut?
  -isolatiematerialen
  -geluidsbron
  -stille ruimte
  -meter
  -iets wat de druk kan meten zodat we de reactie van het geluid op de platen kunnen zien?

  +Welke vorm van het vliegtuig, huizen zou het geluidsoverlast het meest beperken? Bij deze twee experimenten zouden we graag in contact willen komen met iemand die ons kan helpen over hoe geluid ontstaat en kan worden verminderd door vormen. En eventueel testen met modellen.

  +Gebruik van elektrische motoren in vliegtuigen, we zouden hier graag meer informatie over willen krijgen, waarom dit niet het geval is en of dit enig verschil zou uitmaken.
  Een experiment hoe een elektrische motor werkt in vergelijking met een kerosine motor. Waarom een kerosine motor wel geluid maakt! Of het mogelijk is om een krachtige elektrische motor te maken. - elektrische motor - zware motor - geluidsmeter

  Alvast bedankt!

  Joost Wijnakker • Joost,

  Over de mogelijkheid van je eerste twee experimenten weet mijn collega Caspar waarschijnlijk meer. Ik zal hem vragen te reageren op dit topic.

  Over je laatste twee experimenten: ik kan jullie wel met een hoogleraar in contact brengen, maar dan wil ik eerst een duidelijk voorstel voor jullie onderzoek hebben. Dit houdt in: hoofdvraag en deelvragen en een duidelijke omschrijving van je eventuele experiment. Reageer hiervoor in je andere topic.

  Grt. Wouter


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.