Hoi Noor,
Ik snap nu inderdaad dat het terug te brengen is tot een massa- veer systeem. Alleen hoe bereken ik de EI om de stijfheid te kunnen bepalen?
Groetjes Sarah
Hoi Noor,
Ik snap nu inderdaad dat het terug te brengen is tot een massa- veer systeem. Alleen hoe bereken ik de EI om de stijfheid te kunnen bepalen?
Groetjes Sarah
Hoi Noor,
Ik was bezig met de berekening van resonantie. Alleen kom ik er niet helemaal uit welke formule ik moet gebruiken voor de eigenfrequentie. Ik kom telkens bij T= 2π*√(m/ C). Ik dacht deze formule alleen van toepassing was op een massa- veer systeem. Kan ik deze formule dan wel gebruiken?
Groetjes Sarah
Hoi Noor,
Ik weet niet of dit mogelijk is, maar ik zou willen kijken naar de constructie van een doorzonwoning en een constructie van een Oldambtster boerderij.
Groetjes Sarah
Hoi Noor,
14:00 uur is goed!
Groetjes Sarah
Hoi Noor,
Ik zou het wel fijn vinden als ik begeleid zou kunnen worden. Ik weet niet wanneer het handigst is, maar als ik de woensdag en het weekend mijd kom ik op de volgende data; 8,9 en 11 februari. Daarnaast heb ik een mail ontvangen met een aantal handige links m.b.t. de workshop. De lezing zelf kon helaas niet opgestuurd worden maar dat is ook heel begrijpelijk.
Groetjes Sarah
Hoi Noor,
Ik zie dat ik inderdaad je vraag niet had beantwoord maar ik heb zeker interesse in een experiment in het aardbevingslab. Ik zal het principe van mijn experiment dan wat aanpassen zodat ik dan kijk hoe een constructie reageert op een aardbeving.
Ik heb ook gekeken naar die workshop en heb daar geïnformeerd, het is nog even wachten op een reactie.
Groetjes Sarah
Hoi Noor,
Ik heb in mijn deelvragen het principe van de geïnduceerde aardbevingen uitgelegd. Ik heb gekeken naar een veelvoorkomende woning in Groningen en de gevolgen van een aardbeving op die woning, een jaren '70 woning. Daarnaast heb ik bij polystyreen gekeken naar de toepasbaarheid en aardbevingsbestendigheid, hierbij bedoel ik inderdaad geëxpandeerd polystyreen. Over de nieuwe richtlijnen heb ik nog een vragenlijst bij het Centrum Veilig Wonen liggen. Echter weet ik op het moment nu niet wat ik hier verder mee moet aangezien ik een artikel over de fouten in de nieuwe normen las; http://www.cobouw.nl/artikel/1613586-nieuwe-aardbevingsnorm-vol-fouten-en-slordigheden
Het doel van mijn experiment is om te kijken welk van de twee methodes beter werkt op de Groningse bodem. Ik kijk hier helemaal niet naar kosten etc.
Hopelijk heb je nu een beter beeld van mijn profielwerkstuk.
Sarah
Hallo,
Ik doe mijn profielwerkstuk over aardbevingsbestendig bouwen. Hierbij kijk ik naar EPS en de nieuwe bouwrichtlijnen die vorig jaar zijn gepubliceerd. Ik heb dan ook als hoofdvraag: Is de technologie van aardbevingsbestendig bouwen waarbij gebruik wordt gemaakt van EPS als isolatiemateriaal meer geschikt in Groningen dan de huidige technieken volgens de nieuwe bouwrichtlijnen die in 2015 zijn gepubliceerd, waarbij het gebouw geen tot geringe schade oploopt?
Ik moet uiteraard ook nog een experiment bij mijn profielwerkstuk uitvoeren alleen heb ik zelf geen idee hoe ik dat het beste kan uitvoeren. Bij dit experiment zou ik willen onderzoeken welk van de twee methodes de schade meer kan beperken. Ik hoop dat iemand mij hiermee zou kunnen helpen...
Groetjes Sarah