Forum
    • Categorieën
    • Recent
    • Populair
    • Gebruikers
    • Groepen
    • Zoeken
    • Registeren
    • Login
    1. Home
    2. RutgerS
    R
    • Profiel
    • Volgend 0
    • Volgers 0
    • Onderwerpen 0
    • Berichten 3
    • Beste 0
    • Controversial 0
    • Groepen 0

    RutgerS

    @RutgerS

    0
    Reputatie
    287
    Bekeken
    3
    Berichten
    0
    Volgers
    0
    Volgend
    Geregistreerd Laatste keer online gezien

    RutgerS Ontvolgen Volgen

    Meest recente berichten door RutgerS

    • RE: Afbraak vitamine C

      Beste Tirsa,

      Deze informatie wil ik weten voor een wetenschappelijk artikel met scheikunde. Nu heb ik dus wel al de proef gedaan en het helemaal geschreven maar de duidelijke oorzaak weet ik nog niet en die zou ik er nog wel graag in willen zetten (want die lijkt me wel essentieel voor een wetenschappelijk artikel)

      Groet,

      Rutger

      geplaatst in Scheikunde & Biologie overig
      R
      RutgerS
    • RE: Afbraak vitamine C

      Hey Tirsa,

      Heel erg bedankt voor het helpen! Ik heb de engelse sites bekeken. Inderdaad is er op veel sites te vinden wat invloeden zijn, maar desondanks wordt er helaas niet dieper op ingegaan, dus mijn vraag blijft hetzelfde. Ik wilde nog een essentieel dingetje kwijt over mijn proef, namelijk dat ik de sinaasappelsap heb verwarmd (met brander om de opwarmtijd zo kort mogelijk te houden) in een bekerglas dat niet gevuld was met water, dus met kookwater is de sinaasappelsap niet in aanraking gekomen.

      Ik zal zelf ook doorzoeken en hopelijk kunnen we snel een antwoord vinden!

      Groetjes,
      Rutger

      geplaatst in Scheikunde & Biologie overig
      R
      RutgerS
    • Afbraak vitamine C

      Met scheikunde heb ik een proef gedaan waarbij ik sinaasappelsap heb verwarmd tot temperaturen van 15, 40, 60 en 80 graden voor 5 minuten lang. Vervolgens heb ik aan de hand van een titratie het vitamine c gehalte bepaald. Mijn conclusie is dat de afbraak van vitamine c temperatuur afhankelijk is.
      Maar waarom is dit zo? En hoe werkt dit afbraak proces?

      Alvast bedankt!

      geplaatst in Scheikunde & Biologie overig
      R
      RutgerS