Dat is een vrij domme vergissing van onze kant. We namen aan, omdat jullie een windtunnel hadden, dat jullie ook wel een drukkamer hadden. Helaas was die aanname verkeerd, maar bedankt voor het navragen we zoeken daar verder.
Berichten geplaatst door Nathan Berg
-
RE: Significantie onderzoek naar druktolerantie koepels
-
RE: Significantie onderzoek naar druktolerantie koepels
Ik dacht dat er er een te vinden was bij of civiele techniek of lucht en ruimtevaarttechniek.
-
Drukkamer gezocht
Voor ons PWS willen we de sterkte testen van ge-3d-printte koepels in een drukkamer. Hier hebben we wel een drukkamer nodig en we vroegen ons af of iemand ons hiermee zou kunnen helpen.
-
RE: Significantie onderzoek naar druktolerantie koepels
@Midas-Becker
We willen graag weten welke relatie koepeldikte en grote hebben met de drukte waarop de koepel breekt. We verwachten dat een dikkere koepel inderdaad minder snel breekt dan een dunnere koepel en dat een grotere koepel sneller breekt dan een kleinere. Het huidige plan is om te werken met 3 verschillenden diktes en 3 verschillenden diameters. Zo hebben we koepels met een diameter van 10, 15 en 20 centimeter en koepels met een diktes van 2.5, 5 en 10 millimeter. De verwachting hierbij is dus dat de koepel met een diameter van 10 cm en een dikte van 10 mm de grootste breekdruk zal hebben.P.S. Nu ik er toch ben: Met wie zouden we moeten spreken om een hogedrukkamer te regelen? Ik weet toevallig dat de TU Delft er één heeft.
-
Significantie onderzoek naar druktolerantie koepels
Wij doen een onderzoek naar de sterkte van ge-3d-printte koepels onder druk onder water. Hiervoor kijken wij naar 2 variabelen, dikte en grootte. We hebben nu 3 verschillende grotes en 3 verschillende diktes dus 9 verschillenden koepels in totaal. Die brengen we bij ons experiment naar een hogedrukkamer waar we de druk laten opvoeren totdat een koepel breekt. De druk waarbij de koepel breekt zullen we noteren. Hoeveel koepels moeten we 3d-printen om een p-waarde te krijgen die minder is dan 0.05. We willen uiteraard zo min mogelijk 3d-printen aangezien het erg veel tijd kan kosten om iets te 3d-printen. En stel dat wij de p-waarde niet naar 0.05 kunnen krijgen hoeveel zouden we dan kunnen gebruiken om zo dicht mogelijk in de buurt te komen