Dag PWS-team TU Delft,
Samen met mijn tweelingzus ben ik bezig met ons PWS over drijvende steden. Als eerste onderzoeken we voor welke plaatsen/plekken in NL een drijvende stad een oplossing kan zijn. In ons onderzoek zijn we erachter gekomen dat, bij overstroming, de Randstad het meest gevaar loopt. Dit hebben we bepaald aan de hand van de waterdiepte bij overstroming en de bevolkingsdichtheid.
Maar misschien zijn er naast overstromingsgevaar en bevolkingsdichtheid nog wel andere criteria die de noodzaak/slagen van een drijvende stad beïnvloeden.
Daarnaast willen we kijken naar onderzoeken/projecten waarin een drijvende stad als oplossing naar voren wordt gehaald: hoe is de drijvende stad vormgegeven, wat is hierin goed bevallen, welke problemen zijn er mee opgelost en daartegenover: wat is tegengevallen, zijn aandachtspunten of wat is juist niet opgelost?
Op basis van deze gegevens willen we een maquette maken bedoeld voor de meest urgente gebieden in NL waarin de positieve bevindingen uit al de onderzoeken/projecten zijn verwerkt.
Kunt u ons helpen aan criteria waarmee we de meest urgente/aantrekkelijke gebieden voor een drijvende stad kunnen bepalen?
En kunt u ons verwijzen naar onderzoeken/projecten waar de drijvende stad een hoofdrol in speelt?
Bij voorbaat heel veel dank voor het meedenken!
Groeten, Eefje en Doris van der Woude, Ter Idzard