Beste Joris,
Heel erg bedankt voor alle info. Hieronder heb de verbeterde versie van het plan van aanpak bijgevoegd. Hopelijk is de hoofdvraag nu helder en duidelijker. Nu vragen wij ons af welke soorten plastic er beschikbaar zijn om te printen bij de TU-delft, in verband met ons experiment.
Zoals je misschien ziet zijn er nog wat dingen veranderd: Zo wordt er nu met een staafje gewerkt in plaatst van een kubus. Voor de krachtproef zijn we tot de conclusie gekomen dat een trekbank het meest handig en nauwkeurig is om de hoofdvraag te beantwoorden. Is deze toevallig aanwezig, en bruikbaar op de TU delft? Anders moeten we daarvoor even verder zoeken! Voor de maximale drukopname zijn we ook nog op zoek naar een apparaat die in staat is de druksterkte kan bepalen. Heeft u enig idee waarmee en hoe we dat zouden kunnen meten?
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Daisy, Anna en Pien
Hoofdvraag:
In hoeverre verschilt een 3D-geprint kunststofstaaf (nylon polyamide, ABS en PLA) van een kunsstofstaaf (nylon polyamide, ABS en PLA) dat geproduceerd is met conventionele productietechnieken, wat betreft de treksterkte en maximale drukopname?
Deelvragen
-
Hoe werkt een 3D-printer?
-
Hoe wordt op een conventionele manier kunststof geproduceerd, met betrekking tot de productie van handprotheses?
-
Waardoor zou de treksterkte van 3D-geprint kunststof kunnen verschillen van de conventionele manier?
-
In hoeverre verschillen de verschillende 3D-geprinte kunststoffen nylon polyamide, ABS en PLA wat betreft de materiaal eigenschappen?
-
Wat zijn de verschillen tussen 3D-geprinte kunststof producten met honingraadstructuur en massieve 3D-geprinte kunststof producten?
-
Wat zijn de voor- en nadelen wat betreft de toepassing van een 3D-geprinte kunststof handprothese?
Hypothesen /verwachtingen
3D-geprinte kunststof producten zijn minder sterk dan kunststof producten geproduceerd met conventionele productietechnieken.