PWS onweer • Hallo lezers,

  Wij zijn 3 scholieren uit 6VWO en wij gaan ons PWS doen over onweer. Over de inhoud van het theoretische gedeelte van het werkstuk zijn al aardig ver. Het enige probleem waar wij mee zitten is het verzinnen van een proef bij dit onderwerp. Dus onze vraag is, kan iemand ons misschien een voorzet geven voor een goed practicum?

  Alvast bedankt! • Beste Obbe,

  Bliksem is een ontzettend leuk onderwerp voor je profielwerkstuk, maar helaas is er een groot probleem bij het praktische gedeelte: het is nagenoeg altijd erg gevaarlijk. Je zou kunnen kijken naar een opstelling als een Tesla Coil, maar dat werkt met zeer hoge spanningen en moet je daarom alleen doen als je professionele begeleiding op je school kan krijgen.

  Wellicht kan je anders iets doen met een plasma lamp: http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_globe? • Hoi Obbe,

  Dat is ook een goed idee. Op het forum staan daar al wat dingen over, kijk onder andere hier: http://scholierenlab.tudelft.nl/forum/viewtopic.php?id=286.

  Als je specifieke vragen hebt, kan je die natuurljik altijd op het forum stellen! • Hallo Berend,

  Bedankt voor deze tips we zullen de beide opties gaan bekijken. Wat we ook nog gevonden hebben is de Kelvin-druppelaar, ik denk dat wij hiermee misschien ook een experiment kunnen uitvoeren. Lijkt jou dit ook een goed idee?

  Groeten,
  Obbe


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.