PWS vwo6 Onderzoek naar straling • Hallo,

  Wij zijn Kewin Ogink en Cas Korteschiel van het Carmel College Salland en we zitten in 6 vwo.

  Ons onderwerp gaat over hoe de veiligheid in de kerncentrale wordt gewaarborgd. Onze hoofdvraag is nog niet definitief, maar we weten wel dat we het over straling en het tegenhouden daarvan (bijvoorbeeld in kerncentrales) willen doen.
  Nu is onze vraag of wij onderzoek en/of metingen mogen doen bij de TU Delft, of het reactorinstituut.
  Dit kunnen bijvoorbeeld metingen zijn over hoe goed een stof, bijvoorbeeld beton, verschillende hoeveelheden en soorten straling tegen kan houden. Ook kan het bijvoorbeeld een onderzoek zijn naar andere methodes die worden gebruikt in een kerncentrale om veiligheid te maximaliseren.

  Aangezien wij voor een deadline staan is onze voorkeur, als dit natuurlijk mogelijk is, dit in de herfstvakantie te doen, dus 19 tot 27 oktober (week 43).

  Graag horen wij zo spoedig mogelijk van u.

  Met vriendelijke groeten,

  Cas Korteschiel en Kewin Ogink • Beste Kewin en Cas,

  Het is denk ik niet erg eenvoudig om dit soort testen te doen, want dan moet er met zeer gevaarlijke straling worden gewerkt. Ik zal eventjes navragen of het mogelijk is en laat nog wat van mij horen, maar ik ben bang dat het een te gevaarlijke meting zal zijn!

  In jullie zoektocht naar informatie kan ik jullie wel al een stukje verder helpen. Hier staat erg veel over de veiligheid van kerncentrales en ook een interessant stuk waar het wordt vergeleken met andere manieren van energiewinning: http://www.world-nuclear.org/info/Safety-and-Security/Safety-of-Plants/Safety-of-Nuclear-Power-Reactors/#.UiCcHtJ7LNo

  Succes! • Dag Berend,

  Bedankt voor je reactie,
  In hoeverre is het überhaupt mogelijk om onderzoek te doen naar en met stralingsbronnen? Wij zijn met ons pws afhankelijk van de metingen en het onderzoek dat we kunnen doen en Delft leek ons de beste optie, vanwege het reactor instituut. Zijn er nog andere mogelijkheden om hier onderzoek naar te doen?

  Bedankt,

  Cas Korteschiel en Kewin Ogink • Hoi Kewin en Cas,

  Op het reactorinstituut lijkt het niet te gaan lukken, maar misschien is het een idee om contact op te nemen met het Nederlandse Vereniging voor Stralingshygiëne (http://www.nvs-straling.nl/). Zij weten ongetwijfeld meer over waar onderzoek naar straling en stralingsbescherming wordt gedaan!

  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.