Vorm van de neuskegel van een raket • Beste meneer, mevrouw,

  Voor ons profielwerkstuk gaan wij, Luc Kootte en Marc Pieters, leerlingen 6e klas op het Stedelijk Gymnasium Breda, uitzoeken welke vorm neuskegel van een raket de minste weerstand oplevert.

  Via DARE zijn wij op deze site terecht gekomen. Om de raket en de verschillende neuskegels te bouwen, doen wij mee met het 'Small Rocket Project' van DARE. Wij vroegen ons af of wij gebruik kunnen maken van jullie windtunnel om onze proeven te doen.

  Wij hopen snel van u te horen.

  Met vriendelijke groeten,

  Luc Kootte en Marc Pieters • Hallo Marc en Luc,

  Excuses voor de late reactie. Omdat dit onderwerp is geplaatst in het Natuurkunde proefjes forum in plaats van bij de raketten is het tussen mijn vingers door geglipt.

  Zoals ik in de mail al heb aangegeven hebben we een windtunnel tot onze beschikking die we een aantal keren per jaar een dag mogen gebruiken. Tijdens die dagen voeren we workshops uit zodat we zo veel mogelijk scholieren tegelijkertijd helpen. De meeste vraag is naar de liftkracht en vorm van vleugels, vandaar dat ook de workshop daar over gaat.

  Zoals ik al had verteld bestaat de opstelling uit een frame waarbij je lift kunt meten. Heel af en toe wordt de opstelling aangepast om ook weerstand te meten, maar dat is volledig afhankelijk van het onderzoek wat er op dat moment wordt uitgevoerd in de tunnel. Afhankelijk hoe de opstelling er uit ziet en of onze modellen er op passen worden deze vervolgens voor ons aangepast zodat wij op de workshop van de tunnel gebruik van kunnen maken. Helaas ligt het niet in mijn handen om hier invloed op te hebben.

  Als jullie interesse hebben om een workshop te volgen in januari of februari, wil ik jullie graag vragen om het interesse formulier op de windtunnel pagina in te vullen. De workshop van aanstaande week (5 december) is in principe als gesloten voor inschrijving, maar er is om 9 uur 's ochtends nog een plek vrij. Mochten jullie daar deel aan nemen, is het het handigst als jullie me dit via de mail laten weten, dan kan ik jullie nog indelen.

  Groet,

  Hubert


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.