PWS Natuurkunde valversnelling van voorwerpen in water • Beste scholierenlab gebruikers,

  Wij houden ons profielwerkstuk Natuurkunde over factoren die de valsnelheid van voorwerpen in verschillende vloeistoffen beïnvloeden. Wij willen hiervoor verschillende proeven in een doorzichtige koker uitvoeren, om de resultaten goed te kunnen meten. We willen de verschillende voorwerpen om de beurt laten vallen en meten hoe lang zo'n voorwerp erover doet om de bodem van de koker te raken.

  Wij gaan hierbij kijken naar vloeistoffen met verschillende viscositeit & voorwerpen met variaties in vorm, massa en dichtheid.

  Wij weten al hoe we de proeven uit willen voeren, maar we zoeken de materialen om het te kunnen doen. (Stopwatch via optische sensor, de te laten vallen voorwerpen en een koker).

  Weet iemand hoe we in contact kunnen komen met mensen die dit aan ons kunnen uitlenen?
  We hebben al contact opgenomen met de TU, maar die verwezen ons naar scholierenlab.
  We hebben toen een mailtje gestuurd naar contactpersonen van deze site, en die verwezen ons naar dit forum.

  Ik hoop dat jullie ons hiermee kunnen helpen. Iniedergeval bedankt, • He,

  Weten jullie zeker of dat je deze materialen bij de TU Delft nodig hebt? Je zou heel makelijk zelf een plastic buis kunnen maken/regelen (bijvoorbeeld verschillende cola flessen zagen en aan elkaar maken). Als je afstand dan hoog genoeg is maakt je 'onzekerheid' van de stopwatch niet meer uit en heb je geen optische sensor nodig. Hoe willen jullie het proefje precies uitvoeren, hebben jullie al enig idee?

  Groetjes,
  Ad


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.