PWS elektrische auto • Beste Technische Universiteit Delft,

  Wij zijn Patrick van Hoeij en Romy van Vliet. We zitten in ons examenjaar van het VWO op het Alfrink College in Zoetermeer. Dit jaar moeten wij een profielwerkstuk maken en wij doen ons profielwerkstuk over de elektrische auto. Hiervoor testen wij verschillende soorten batterijen op een op afstand bestuurbare auto, waarbij we kijken naar spanning tegen de tijd. Zo zien wij welke soort batterij de beste prestaties levert en het langste mee gaat, om te gebruiken voor een elektrische auto. De batterijen die wij hebben gebruikt zijn Lithium, Nikkel-Zink, Nikkel-Metaalhybride en Alkaline.

  Om onze resultaten uit onze micropraktijk te kunnen vergelijken met de werkelijke praktijk, hebben wij gegevens nodig van grote accu's. Daarom willen wij jullie vragen of jullie beschikken over gegevens van die verschillende soorten accu's en die naar ons toe kunnen sturen. Daarvan zouden wij de gegevens van lithium accu's het meest op prijs stellen.

  Alvast bedankt,

  met vriendelijke groet,

  Romy van Vliet en Patrick van Hoeij


 • PWS TU Delft Team

  Beste Romy en Patrick,

  In eerste instantie beschikken wij natuurlijk niet over een database met testresultaten van verschillende accu's.

  Wat je wel zou kunnen doen, is van verschillende accu's op internet de levensduur opzoeken. Dit geeft je echter geen accuraat beeld van de spanning ten opzichte van de tijd, maar het zegt wel wat over de tijd.

  Wat naar mijn mening het beste voor jullie PWS is, is gewoon bellen naar bijvoorbeeld Duracel, AW accu's of Nitro accu's en daar dezelfde vragen nog een keer stellen. Zij hebben daar als het goed is ontzettend veel testresultaten liggen.

  Met vriendelijke groet,

  Joris Kersten


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.