PWS Elektromotor • Beste student,

  Wij moeten dit jaar ons profielwerkstuk gaan maken. Wij hebben besloten om dit over de elektromotor te gaan doen. Echter, wij weten niet wat we hiermee kunnen onderzoeken, wij zouden graag de door ons gebouwde elektromotor toepassen op een modelvoertuig. Ook lijkt ons het leuk om zonnecellen te gebruiken om de benodigde energie vandaan te halen.

  Nu zouden wij graag een paar tips ontvangen over hoe we dit het beste aan kunnen pakken en of u als voorbeeld een paar onderzoeken/proefjes kunt bedenken over hoe wij het rendement van een motor kunnen bepalen door middel van een practicum.

  met vriendelijke groet,

  Luc • Beste Luc,

  Het klinkt als een goed plan! Waar wil je de elektromotor van gaan maken? Hoe groot wil je je model maken? Zonnecellen als bron gebruiken lijkt me een heel goed plan. Je moet even goed bedenken dat alles met elkaar te maken heeft: als je een groot model hebt, kan je grote zonnecellen gebruiken en kan je dus een sterkere elektromotor gebruiken (die je dan ook waarschijnlijk nodig hebt, want je hebt immers een groot voertuig).

  Een elektromotor zelf maken is niet heel eenvoudig, je zou iets als dit kunnen doen, maar de vraag is of het sterk genoeg is: http://www.wikihow.com/Build-a-Simple-Electric-Motor.

  Bedenk maar een mooi plan en als je vragen hebt, help ik je graag verder! • Hi Berend

  Hartelijk dank voor je antwoord op onze vraag.
  Helaas is ons onderwerp door onze begeleiders afgekeurd.

  Groeten,
  Luc


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.