Electromagnetische motor • Onlangs zag ik op youtube een video over een motor die op magnetisme werkt en derhlve geen externe energiebron nodig heeft.
  Wat zijn de vermogens die bij een dergelijke motor worden opgewekt?
  Is een dergelijke motor bruikbaar voor bijv. elektrische auto's?
  Kan een dergelijke motor als batterij/accu dienen voor opwekken van hogere stroomsterktes bij bijv 24VDC?
  Waarom wordt er niet meer energie(hersens) gestoken in deze vorm van energieopwekking tov bijv zonnecellen of windenergie?
  Kan voor een dergelijke motor gebruik gemaakt worden van het aardmagnetisch veld (eindeloze energiebron)? • Beste Negnek,

  Wil je de video die je bedoelt even posten? Anders is het lastig correct antwoord te geven. Maar een paar dingen kan ik je alvast vertellen. Feitelijk werken de meeste elektrische apparaten op elektromotoren. Het verschil tussen een elektromotor en de magnetische motor die jij bedoelt is waarschijnlijk dat de magneten in de opstelling die jij hebt gezien echte magneten zijn, terwijl de een elektromotor elektromagneten gebruikt. De reden om elektromagneten te gebruiken is om iets heen en weer te laten gaan door de polariteit op de magneten te veranderen. Met vaste magneten kunnen we een object (andere magneet of ijzer) alleen maar één kant op laten gaan en dat is meestal niet wat we willen. Overigens wordt er wel veel tijd en energie in gestoken, denk maar aan de magneetzweeftreinen in Japan (http://www.youtube.com/watch?v=IPduAYKk_6I), maar denk niet dat dat geen energie kost!

  Overigens wordt ook de Large Hadron Collider aangestuurd door magneten (dat wil zeggen, de deeltjes worden versneld door hele grote elektromagneten). Maar om dat soort energie levels te bereiken, moet er enorm veel (conventionele) energie in gestopt worden, want vaste magneten met dit soort krachten bestaan niet. Het magnetisch aardveld is zeker veel te zwak voor dit soort toepassingen.

  Magnetisme is dus bij grote voorwerpen niet zozeer een manier om energie op te wekken, maar een manier om energie te gebruiken door middel van elektromagnetisme. Een zonnecel of windmolen zou daarvoor weer de energie kunnen opwekken.

  Hopelijk ben je wat meer wegwijs, maar als je meer wil weten hoor ik het graag! Vergeet dan niet het filmpje te posten. • Hallo,
  Wij maken een technisch ontwerp over Magnetohydrodynamische voortstuwing.
  Wij hebben een paar vraagjes:
  Welke invloed heeft een aanpassing in de spanning op de kracht die de MHD motor levert?

  Wat gebeurt er als wij de positie van de magneten veranderen?

  welke invloed heeft een aanpassing in de magneetsterkte op de kracht die de MHD motor levert?

  Geven meer elektroden een hogere stroomsterkte?

  Bij welke concentratie opgelost zout in het water functioneert de motor het beste?

  Welke invloed heeft het verder uit elkaar of dichter bij elkaar plaatsen van de kathode en anode?

  Welke stroomvoorziening werkt het beste voor ons ontwerp?
  Literatuur onderzoeksvragen:
  Hoe ontstaat de Lorentz-kracht op deze boot?

  Groeten Leonie


 • PWS TU Delft Team

  Hallo Leonie,

  Laten wij onze communicatie voortzetten op jouw topic

  Groetjes,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.