Wifi actief houden • Beste scholierenlab,

  Voor ons PWS (de invloed van wifi (2.4 GHz) op de groei van waterkers en boon) moeten we zorgen voor een actief wifi-netwerk. Wij hebben gelezen dat dit kan door computers over te laten pingen. Zou jullie kunnen helpen bij deze proefopstelling, zal waarschijnlijk wel wat programeerwerk vergen.


 • PWS TU Delft admin

  Beste scholier,

  Het is mogelijk om een computer te laten pingen naar een netwerk. Zie deze pagina om het simpele command uit te voeren in jouw eigen terminal.

  Op windows:

  ping 192.168.1.1 -t

  Wat is precies jullie idee voor de opstelling? Willen jullie een computer een aantal dagen laten pingen? En maakt het voor jullie proef uit hoe ver de router en computer verwijderd zijn van de computer?

  Hebben jullie misschien een bestandje zodat ik een iets beter beeld krijg van jullie plan?

  Hoor graag van jullie!

  Groetjes,
  Joost • Beste mn. Rothweiler,

  Bedankt voor het snelle antwoord. We willen deze proef gedurende ongeveer zes weken uitvoeren. Het is de bedoeling dat de plantjes van 9.00 uur ’s ochtends tot 19.00 uur aan wifi worden blootgesteld.
  We hebben twee kooien. Een mock cage, die geen straling tegenhoudt en een faraday cage die geen straling tegen houdt. De afmetingen van de kooien zijn 2 meter bij 70 cm. Deze twee kooien zetten we naast elkaar in de kelder van onze school.
  Verder willen we dus een router neerzetten. De ICT bij ons op school heeft gezegd dat het oude laptops voor ons heeft en misschien wifipunten.
  We gaan daar vanmiddag nog eens langs. Wel handig als we weten welke laptops we gebruiken en gegevens over de wifipunten.
  De computers moeten ver genoeg staan zodat de warmte die ze produceren geen invloed zal hebben op de groei van de planten.
  We weten niet of het uit maakt hoe ver de computers van elkaar staan.

  Hoofdvraag:

  Wat is de invloed van Wifi-straling (2.4 ghz) op de groei van waterkers en (...) boon).

  Deelvragen:

  Eerst een literatuurstudie

  1. Wat is de invloed van wifi volgens ons onderzoek op de ontwikkeling van waterkers? a. Wat is de invloed op de ontkieming?
   b. Wat is de invloed op de groei?
   c. Wat is de invloed op wortellengte?
   d. Wat is de invloed op …

  2. Wat is de invloed van wifi volgens ons onderzoek op de ontwikkeling van bruine bonen? a. Wat is de invloed op de ontkieming?
   b. Wat is de invloed op de groei?
   c. Wat is de invloed op de wortellengte
   d. Wat is de invloed op …

  Verder zijn er enkele onderzoeken die we zouden willen lezen over ditzelfde onderwerp, maar die niet vrij toegankelijk zijn. Weet u hoe we daar toegang tot zouden kunnen krijgen?

  Bijvoorbeeld:

  [url]http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0048969709006391[/url]

  [url]http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1383571808003082[/url]

  Zijn onderzoeken over 2.45 GHz (magnetron) van belang bij onderzoek Wifi-straling, dit betwijfelen wij.

  Dit zijn de vragen die we tot nu toe hebben, we hebben er vast meer.

  Moeten we nog iets verduidelijken t.o.v. de proefopstelling?

  M.v.g.

  Samuël en Sven


 • PWS TU Delft admin

  Beste Samuël en Sven,

  In de bijlage vinden jullie de bestanden waar jullie naar op zoek waren via science direct. De TU Delft heeft een licentie om deze direct te downloaden maar dit kan niet vanaf ieder adres.

  Wat is nu verder precies jullie vraag wat betreft de proefopstelling?

  Groetjes,
  Joost


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.