Project ReturnCapsule • Hallo, wij zijn Skye en Robin van het RSG Slingerbos uit Harderwijk, We zitten in 6VWO en zijn bezig met onze meesterproef. Wij hopen dat we op dit platform mensen kunnen bereiken die onze vragen kunnen beantwoorden rondom ons project. Onze opdracht is als volgt:
  Er ligt een plastic zak op de maan. De stichting Intergalactic Environmentalists wil deze zak van de maan afhalen. Onze opdracht is een deel van dit plan: wij gaan een landingssysteem voor een CubeSat ontwerpen waarmee dit zakje weer veilig kan terugkeren naar de Aarde. Daarna testen wij dit landingssysteem door een CubeSat van grote hoogte naar beneden te laten vallen en te laten landen. In deze CubeSat wordt een rauw ei gelegd. Als het ei na de landing ongeschaad is is aan de opdracht voldaan. Natuurlijk willen wij graag ook dat de Cubesat precies kan landen. Naast de hoogte en de veiligheid is dus de nauwkeurigheid van de landing van belang. Onze opdracht is tevens een wedstrijd. Een aantal teams strijden tegen elkaar door het beste werkende prototype te ontwikkelen. Van het prototype moet een filmpje worden gemaakt waarin duidelijk is dat het landingssysteem werkt. Voor elke meter hoogte dat het prototype kan landen, krijgt het team één punt. Het team dat de meeste punten verdient wint de wedstrijd.
  Hopelijk is er iemand die meer verstand heeft van de krachten die spelen bij het landen en het stabiliseren van een vallend object. • Beste Robin,

  Ik help jullie graag met het beantwoorden van jullie vragen hierover.
  Plaats ze in deze thread.

  Mvg, • Dit bericht is verwijderd!


 • Hoi Storm,

  Heel erg bedankt dat je ons wilt helpen met het project. Deze week zijn we vooral bezig met toetsweek op school, maar daarna zullen wij met genoeg vragen komen om te beantwoorden.

  Met vriendelijke groet,
  Robin Hoeven en Skye Knol • Hi Robin,

  Probeer zoveel mogelijk vragen zelf te beantwoorden. Dit zal je automatisch helpen met je literatuuronderzoek en hiermee zal je oplossingen vanuit verschillende invalshoeken kunnen benaderen. Mocht je ergens echt niet uitkomen kan je hier terecht.
  Succes met je toetsweek!

  Mvg, • @storm
  Hoi Storm,
  We zijn druk bezig met het vooronderzoek en hebben hier een aantal vragen over. Zo vroegen wij ons af of jij ervaring hebt opgebouwd doormiddel van het ontwikkelen van een cubesat? Ook vonden we het lastig om de omstandigheden in de dampkring te beschrijven aangezien we hier zelf bijna niets over weten. We weten dat wind in combinatie met zwaartekracht een belangrijke invloed heeft op de landing van de Cubesat. Zijn dit alle krachten die vooral ons tegen gaan werken of zien we er een aantal over het hoofd?

  Ook vroegen we ons af of je een klein stukje over jezelf wil schrijven voor in ons verslag. Zo kunnen we laten zien wie onze expert precies is.
  Alvast bedankt,
  Robin en Skye • Hi Robin,

  Het is belangrijk om te beseffen dat de return-capsule een bepaalde baan had met een grote snelheid voordat deze de atmosfeer betreedt. Het is van groot belang om te onderzoeken wat deze snelheid is, want dit heeft invloed op je atmospheric drag (wind) die tegengesteld aan de beweging is. Voor de krachtenbeschouwing is het noodzakelijk te onderzoeken welke krachte op welke manier op de capsule werken. Denk ook aan lift (+/-). Een verhaaltje over mij kan je op de PWS-website vinden.
  Succes!
  Mvg, • @storm
  Hoi Storm,
  Ik kan het verhaaltje niet vinden. Staat hij gewoon bij je profiel of heb je een link waarmee ik er meteen bij kom.

  Alvast bedankt,
  RObin en SKye

 • @storm
  Hoi Storm,
  We gaan beginnen met het maken van het prototype. Echter hebben we een vraag. Weet jij waarvan de stoelen gemaakt zijn waarin de astronauten zitten als ze de ruimte in worden geschoten?

  Met vriendelijke groet,
  Robin Hoeven en Skye Knol • 'Beginning in 1995, crew seats were made with aluminum alloys, which cut their weight from 110 pounds to 49.': https://www.airspacemag.com/space/evolution-of-the-space-shuttle-175202/


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.