PWS: Mars Habitat • Hoi!

  Mijn partner en ik doen onderzoek naar hoe een mars habitat eruit zou kunnen zien. We doen dus onderzoek naar energievoorziening, voedselvoorziening, bouwmaterialen en -technieken etc. We zijn al goed op weg met ons theoretisch kader en we willen dan voor ons onderzoek deel een model bouwen en materialen testen. Zo is bijvoorbeeld gebleken dat water goed straling absorberend is, dus willen we kijken of een habitat bouwen van ijs een reële optie is.

  Nu wil ik graag vragen hier nog ideeën zijn. Wat is handig om onderzoek naar te doen? • Beste Peppie,

  Leuk en leerzaam onderzoek, er zijn veel systemen die moeten werken in een leefomgeving op Mars. Nu is het extreem moeilijk om hier experimenten mee te doen aangezien we de extreme factoren moeilijk kunnen nabootsen. Wel kunnen we modeleren en in kaart brengen hoe en welk pad een water molecuul bewandelt in zo'n 'buble'. Onderzoek hoe alle systemen samenwerking en waar alle stoffen heen gaan en hoe ze hergebruikt worden. Zo kan je aan de hand van je model precies weten hoe het gaat met je leefomgeving, of je genoeg zuurtof, water, etc. hebt.
  Hoop jullie een duwtje in de goede richting te hebben gegeven.

  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.