Rode gist rijst en Statine • Hallo,

  wij zijn Bart en Maria van de GSR in Rotterdam. Wij gaan volgend jaar naar de zesde en moeten dan een PWS maken. Wij hebben daar nu alvast een startopdracht over gekregen, waar wij ons onderwerp kiezen en afbakenen.
  Wij wilden graag iets doen met de synthese van medicijnen. Al snel kwamen wij toen bij de homeopathie en het verschil in werking tussen een officieel medicijn en een homeopathisch medicijn.
  Wij wilden graag het verschil onderzoeken tussen het homeopathische medicijn Rode gist rijst en het officieel gekeurde medicijn Statine.
  Het zijn beide cholesterolverlagers.
  Onze onderzoeksvraag: Wat is het verschil tussen Rode gist rijst en Statine, als het de werking en bijwerkingen betreft?
  Deelonderwerpen: Is het slikken van rode gist rijst veilig?
  Waarom is rode gist rijst een homeopathisch medicijn?
  Wat zijn de bijwerkingen van Statine en van rode gist rijst?
  Wat zijn de moleculaire structuren van Statine en rode gist rijst, die de (bij)werking(en) van het medicijn veroorzaken?

  Voor de laatste deelvraag zouden wij graag beide medicijnen, (of één van beide, dan het rode gist rijst), analyseren in een laboratorium, om te kijken uit welke stoffen de medicijnen bestaan.

  Wij vroegen ons af of dit goede onderzoeksvragen en deelvragen zijn en of het mogelijk is om voor de analyse van van de medicijnen gebruik kan worden gemaakt van apparatuur van de TU delft.

  Met vriendelijke groet,
  Bart en Maria


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Bart_en_Maria ,

  Goed dat jullie nu al bezig zijn met het formuleren van jullie hoofd- en deelvragen. Op onze site kun je ook stappenplan vinden waar tips op staan over hoe je deze opstelt: https://pwstudelft.nl/stappenplan.

  Een paar dingen vielen me op bij jullie huidige hoofd- en deelvragen:

  • De formulering van de hoofdvraag loopt niet lekker. Misschien kun je het eerst nog algemener houden en de hoofdvraag formuleren met de vraag wat het verschil is tussen officiële en homeopathische medicijnen en vervolgens in de ondertitel refereren naar rode gist, statine en de werking en bijwerkingen er van.

  • "Is het slikken van rode gist veilig? " Dit is een hele algemene vraag. Veilig in welk opzicht? Daarbuiten zou ik je deelvraag niet met een werkwoord beginnen anders kun je de vraag met ja of nee beantwoorden.

  • " Wat zijn de moleculaire structuren van Staten en rode gist, die de (bij)werking(en) van het medicijn veroorzaken?". Dit is ook een beetje een lege vraag aangezien je deze vraag kan beantwoorden door de moleculaire structuur op te schrijven en niets uit te leggen over waarom deze structuur deze werking heeft. Je kunt dit hoofdstuk beter formuleren met betrekking tot de algemene werking van de middelen en in dit hoofdstuk de structuur bespreken.

  Overigens is het verschil tussen rode gist rijst en statine waarschijnlijk te Googlen. Wat willen jullie echt onderzoeken dat jullie nu nog niet weten? Kijk nog eens goed naar ons stappenplan. Denk goed na over wat je uiteindelijk wilt aantonen met je onderzoek. Werk naar dat einddoel toe en stel jezelf steeds de vraag: Kan ik de hoofdvraag nu al beantwoorden? Nee? Waarom niet? Dan volgen vanzelf je deelvragen.

  Succes!
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.