PWS bacteriofagen • Hoi,

  Wij zijn Merel en Vera en willen graag ons pws over bacteriofagen doen. Het lijkt ons een interessant onderwerp omdat het misschien het probleem van resistentie tegen antibiotica kan oplossen. Wij hebben contact gehad met onze docent en mogen dit onderwerp alleen kiezen als we er ook een practicum bij kunnen uitvoeren. Wij lazen dat TU Delft onderzoek heeft gedaan naar bacteriofagen. Is het mogelijk om een dag bij jullie mee te lopen met een onderzoek naar bacteriofagen of een kleine proef zelf te doen?

  Mvg,
  Vera en Merel


 • PWS TU Delft Team

  Beste Vera en Merel,

  Er wordt idd onderzoek gedaan naar bacteriofagen gedaan op de TU, echter wordt dit niet gedaan bij ons bij het PWS team. Wel zijn wij bezig met het opstellen van een practicum over resistentie, als jullie willen zouden jullie hier in de toekomst aan mee kunnen doen. Als het weer mag met de corona maatregelen.

  Groetjes,
  Ismene • Beste Ismene,

  Bedankt voor de reactie. Het is voor ons PWS ook voldoende om een keer mee te lopen met een practicum. Is het mogelijk om een keer mee te lopen met het onderzoek naar bacteriofagen zonder dat wij zelf handelingen verrichten? En nog een vraag over het practicum over antibiotica resistentie. Wat kunnen wij verwachten over het practicum van antibiotica resistentie? Wanneer zou dit ongeveer mogelijk zijn om te kunnen doen?

  Groetjes Vera en Merel


 • PWS TU Delft Team

  Beste Vera en Merel,

  Het is via ons helaas niet mogelijk om een keer mee te lopen op dit lab. Wat betreft het antibiotica practicum, het doel van het experiment is om drie verschillende bacteriën te testen op resistentie tegen zes verschillende soorten antibioticum. En waarschijnlijk is het mogelijk in begin volgend schooljaar om te doen.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.