Exoskelet • Hoi,
  Wij zijn Danique en Cléo en wij moeten dit jaar ons PWS gaan maken. Wij zouden graag een onderzoek willen doen naar de vraag ; "Welke invloed heeft het gebruik van een exoskelet op de revalidatie bij een dwarslaesie patiënt?".

  Wij hebben alleen een probleem, want wij moeten ook een praktisch onderzoek doen voor het PWS, maar wij weten niet zo goed wat voor een praktisch onderzoek wij kunnen doen bij deze onderzoeksvraag. Wij vroegen ons af of u misschien nog ideeën heeft.

  Wij horen graag van u.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groet,
  Danique en Cléo


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @Danique,

  Wat een leuk onderwerp! Ik zou beginnen met een literatuur onderzoek naar de invloed van het gebruik van een exoskelet op de revalidatie bij een dwarslaesie patiënt. Misschien geeft dat je al inspiratie voor een praktisch onderzoek. Het is natuurlijk erg moeilijk om tests te doen op dwarslaesie patiënten maar misschien kunnen jullie zelf een gewricht ontwerpen en een prototype bouwen van een exoskelet onderdeel dat patiënten op een goede manier ondersteund. Zo zou je aan drukpunten kunnen denken en hoe je het gewricht goed kunt afstellen zodat de benen de goede draai kunnen maken.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.