Aerogel • Beste TU Delft,

  Wij willen voor ons profielwerkstuk een proefje doen om de eigenschappen van aerogel te vergelijken met andere warmte-isolatoren (b.v glaswol, steenwol, polystyreen en acrylplaten). Wij willen om de eigenschappen te vergelijken ook zelf een stukje silica aerogel maken. Wij zouden deze resultaten namelijk goed kunnen gebruiken voor ons PWS. Dit proefje is niet mogelijk op onze school, waardoor wij jullie contacteren met de vraag of dit wel mogelijk is om uit te voeren op de TU Delft. Indien dit niet mogelijk is, heeft u dan wellicht wat tips die wij kunnen gebruiken?

  Met vriendelijke groet,
  Cemal Kirac & Lennard van Drenth • Hi Cemal en Lennard,
  Helaas doet de TuDelft hier geen proeven mee. Je zou zelf wat kunnen bestellen (niet heel duur) en bijvoorbeeld de soortelijke warmte ervan bepalen. Hoe je dit precies doet laat ik aan jullie over. Over de toepassingen ervan is genoeg te vinden, maar vooral in de ruimtevaart wordt het gezien als een zeer goed isolatiemateriaal.
  Succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.