De Briggs Rauscher reactie • Hoi,

  Wij hebben voor scheikunde (VWO 5) de opdracht gekregen om een zelfstandig onderzoek te beginnen. We wilden het hebben over de oscillerende reacties. Onze hoofdvraag is; Wat is van invloed op de snelheid van de Briggs-Rauscher reactie?

  We wilden graag de invloed van de temperatuur bekijken op de snelheid van de reactie. Ook wilden we bekijken of concentratieverandering er een rol in speelt. Natuurlijk gaan we ook de Briggs-Rauscher reactie zelf uitleggen. We weten eigenlijk niet zo goed hoe we het beste de snelheid van de reactie in beeld kunnen brengen, ik heb wel het een en ander gelezen over de colorimeter. Zelf weten we echter niet hoe dit werkt en hoe we de snelheid met behulp van deze meter in beeld kunnen brengen. Kan iemand ons hiermee helpen?

  Groetjes


 • PWS TU Delft Team

  Beste Veronia,

  Excuses voor de late reactie. Bij een briggs-rauscher reactie vind er een oscillerende reactie plaats. En ook weten jullie waarschijnlijk al dat het reactie mengsel van kleur veranderd tijdens de reactie. De kleur van het mengsel is een goede indicator op welke 'plek/ moment' de reactie zich bevind. Als jullie verschillende parameter zoals temp of concentratie gaan veranderen kunnen jullie je gaan focussen op de tijd die het kost om het mengsel van kleur te laten veranderen.

  Zelf denk ik ook dat dit beter gaat werken dan met een calorie meter.

  Als jullie nog meer vragen hebben hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet,
  Ismene


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.