Efficiëntie brandstofcel • Beste PWS-begeleiders

  Na het berekenen van de efficientie van de brandstofcel kwam ik op een vrij hoge waarde uit (95,6%), ik wilde graag weten of dit mogelijk is. Of als de waarde niet klopt of er wat mis is met mijn berekening of met de gemeten volume H2 waarde.

  Alvast bedankt voor de moeite,

  met vriendelijke groet,

  Joop Andriesse, Rémy Laffare

  Link naar berekening: https://imgur.com/tISCI6l


 • PWS TU Delft Team

  Beste Joop en Remy,

  Excuus voor de laten reactie. Ik eigenlijk niks wat er mis gaat bij jullie berekening maar maandag ben ik weer op het science center en kan ik jullie antwoorden vergelijken met wat ik zelf had gevonden. Maar ik weet wel dat bij mij de efficientie rond de 70% lag. Het zou kunnen dat het apparaat wat wij gebruikt hadden de ampere en spanning niet goed gemeten had maar ik zal dit maandag voor jullie checken.

  MEt vriendelijke groet,
  Ismene • Beste Ismene,

  Bedankt voor de reactie, we horen graag snel van je terug.

  Met vriendelijk groet,

  Joop Andriesse, Rémy Laffare


 • PWS TU Delft Team

  Beste Joop en Rémy,

  Ik ben afgelopen week niet meer op het science center geweest dus ik heb het nog niet kunnen na checken. Maar ik geef komende do weer de workshop dus dan zou ik gelijk laten weten wat ik zelf gemeten had.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene


 • PWS TU Delft Team

  Beste Joop en Rémy,

  Ik heb het voor jullie nageken en er gaan eigenlijk meerdere dingen fout. Als eerste is het volume want bij jullie omgezet wordt naar waterstof heel klein waardoor je Eh2 heel klein word. Ik denk dat het mis is gegaan bij het omzetten van ml naar cm3. Want ml en cm3 zijn eigenlijk hetzelfde. Dus dan wordt jullie volume h2 10^3 keer groter.

  En bij jullie Eel zijn zowel de volt als ampere meting zeer laag. Ik weet zelf niet waar dit aan ligt het zou kunnen dat de meter het niet goed deed want was het bij jullie ook dat die meter er mee stopte?

  Ik hoop dat jullie met dit iets verder komen. Als je nog meer vragen heb hoor ik het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Ismene


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.